Wat is Dextrorphan (DXO)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Dextrorphan (DXO) is een psychoactieve stof die behoort tot de klasse van dissociatieve verdovende middelen. Het wordt vaak gebruikt als een recreatieve drug vanwege de effecten die het produceert. Hoewel dextrorphan geen medicijn is, wordt het soms gebruikt in de medische wereld als een hoestonderdrukker. In dit artikel zullen we de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van dextrorphan bespreken.

Duur:

De duur van de effecten van dextrorphan varieert afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Bij orale inname kan de piek in effecten worden bereikt na 2-3 uur, en kan het tot 6-8 uur aanhouden. Bij intraveneuze toediening kan de piek in effecten al na 30-60 minuten optreden, en kan het tot 2-4 uur aanhouden. De duur van de effecten kan ook worden beïnvloed door de individuele tolerantie en gevoeligheid voor het middel.

Dosering:

De dosering van dextrorphan varieert afhankelijk van de persoon en het beoogde gebruik. Als hoestonderdrukker kan de dosering variëren van 15 tot 45 mg per dag, verdeeld over 3-4 doses. Als recreatieve drug wordt dextrorphan vaak in hogere doses ingenomen, variërend van 100-500 mg. Het is belangrijk om op te merken dat het innemen van hogere doses van dextrorphan gepaard kan gaan met aanzienlijke gezondheidsrisico’s.

Effecten:

Dextrorphan produceert verschillende effecten, variërend van euforie tot sedatie. Het heeft ook psychoactieve eigenschappen die kunnen leiden tot veranderingen in perceptie, cognitie en bewustzijn. Enkele van de specifieke effecten van dextrorphan zijn onder meer:

 • Euforie
 • Desoriëntatie
 • Dissociatie
 • Verminderde pijnperceptie
 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Veranderingen in het gezichtsvermogen en gehoor

Bijwerkingen:

Het gebruik van dextrorphan kan gepaard gaan met verschillende bijwerkingen. Sommige van de bijwerkingen zijn mild en verdwijnen snel, terwijl andere ernstiger kunnen zijn. Enkele van de bijwerkingen van dextrorphan zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Hoofdpijn
 • Slaperigheid
 • Verwardheid
 • Verminderde cognitieve functie
 • Hoge bloeddruk
 • Hartkloppingen

FAQs:

 1. Is dextrorphan legaal? Dextrorphan is een gecontroleerde stof en is illegaal om te bezitten, te verkopen of te gebruiken zonder de juiste vergunningen of recepten
 1. Is het veilig om dextrorphan recreatief te gebruiken? Nee, het gebruik van dextrorphan als recreatieve drug kan gepaard gaan met aanzienlijke gezondheidsrisico’s. Hogere doses van het middel kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen, zoals ademhalingsproblemen en coma.

 2. Kan dextrorphan verslavend zijn? Ja, dextrorphan kan verslavend zijn bij langdurig gebruik of bij het misbruiken van hogere doses. Het kan leiden tot lichamelijke afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met gebruik.

 3. Wat zijn de tekenen van een dextrorphan-overdosis? Een overdosis van dextrorphan kan gepaard gaan met ernstige bijwerkingen, waaronder ademhalingsproblemen, bewusteloosheid en coma. Als u vermoedt dat iemand een overdosis heeft genomen, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Conclusie: Dextrorphan is een psychoactieve stof die wordt gebruikt als hoestonderdrukker en recreatieve drug. Het produceert verschillende effecten, waaronder euforie en sedatie, en kan leiden tot ernstige bijwerkingen bij hogere doses. Het is belangrijk om op te merken dat dextrorphan illegaal is zonder de juiste vergunningen of recepten en recreatief gebruik geassocieerd wordt met aanzienlijke gezondheidsrisico’s. Als u dextrorphan gebruikt of overweegt te gebruiken, is het belangrijk om de dosering en het gebruik te bespreken met een medisch professional.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛