Your Cart

Wat is Diclazepam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Diclazepam is een benzodiazepine die vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van angststoornissen en slapeloosheid. Het medicijn werkt door de werking van de neurotransmitter GABA in de hersenen te versterken, waardoor het een rustgevend en kalmerend effect heeft. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Diclazepam, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Duur van Diclazepam:

De duur van Diclazepam varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen duurt het ongeveer 6 tot 8 uur. De exacte duur van de werking kan echter variëren, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gewicht, dosering en metabolisme.

Dosering van Diclazepam:

De aanbevolen dosering van Diclazepam varieert ook van persoon tot persoon en hangt af van de aard en de ernst van de aandoening. Over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met een lage dosis van 0,5 mg tot 1 mg per dag en deze geleidelijk te verhogen indien nodig. Het is belangrijk om de dosering niet te verhogen zonder toestemming van een arts.

Effecten van Diclazepam:

Diclazepam heeft een aantal effecten op het lichaam en de geest, waaronder:

 • Verlichting van angst en spanning
 • Vermindering van slapeloosheid
 • Spierontspanning
 • Vermindering van prikkelbaarheid
 • Vertraging van de ademhaling
 • Verlaging van de bloeddruk

Bijwerkingen van Diclazepam:

Hoewel Diclazepam een effectief medicijn is, kan het ook bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Verlies van coördinatie

In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals geheugenverlies, verwarring, hallucinaties en ademhalingsproblemen. Neem onmiddellijk contact op met een arts als deze bijwerkingen optreden.

FAQs:

 1. Is Diclazepam verslavend?

Ja, Diclazepam kan verslavend zijn bij langdurig gebruik. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven.

 1. Kan ik Diclazepam gebruiken tijdens de zwangerschap?

Nee, Diclazepam wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap omdat het de ontwikkeling van de foetus kan beïnvloeden. Overleg altijd met een arts voordat u een medicijn gebruikt.

 1. Hoe lang duurt het voordat Diclazepam begint te werken?

Het duurt meestal ongeveer 30-60 minuten voordat Diclazepam begint te werken. Dit kan echter variëren afhankelijk van de dosering en de individuele kenmerken van de persoon.

 1. Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Diclazepam?

Nee, het wordt niet aanbevolen om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Diclazepam, omdat dit de bijwerkingen kan versterken en het risico op ademhalingsproblemen kan vergroten.

Conclusie:

Diclazepam is een effectief medicijn voor de behandeling van angststoornissen en slapeloosheid. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven. Houd er rekening mee dat Diclazepam verslavend kan zijn bij langdurig gebruik en dat het belangrijk is om een arts te raadplegen als u zich zorgen maakt over bijwerkingen of als u vragen heeft over het gebruik van dit medicijn.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto