Your Cart

Wat is DMT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

DMT is een zeer krachtig middel dat al eeuwenlang wordt gebruikt door verschillende inheemse stammen in Zuid-Amerika voor religieuze en spirituele doeleinden. Het is pas recentelijk populair geworden in de westerse wereld als een recreatief middel dat sterke hallucinogene effecten kan veroorzaken. DMT is momenteel illegaal in de meeste landen, maar wordt nog steeds gebruikt door een kleine groep mensen die geïnteresseerd zijn in de effecten en ervaringen die het kan bieden.

Wat is DMT?

DMT is een psychedelisch middel dat behoort tot de tryptamine-familie. Het is van nature aanwezig in bepaalde planten en dieren, maar kan ook synthetisch worden geproduceerd. DMT heeft een zeer korte werkingsduur, waardoor de effecten binnen enkele minuten na inname optreden en meestal binnen 30-45 minuten weer verdwijnen. De meest voorkomende manier van inname is roken, maar het kan ook worden ingenomen via de mond of neus.

Duur van de effecten

De duur van de effecten van DMT is zeer kort, meestal tussen de 5 en 45 minuten, afhankelijk van de manier van inname. Bij orale inname kan de duur oplopen tot enkele uren. De piek van de effecten treedt meestal op binnen de eerste 5-15 minuten na inname.

Dosering

De juiste dosering van DMT is erg belangrijk omdat het een zeer krachtig middel is en de effecten sterk kunnen variëren afhankelijk van de dosis. Een gebruikelijke dosis bij roken is 20-40 milligram, terwijl bij orale inname een dosis van 20-60 milligram wordt aanbevolen. Het is echter zeer belangrijk om de dosering langzaam te verhogen om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Effecten

De effecten van DMT kunnen zeer sterk variëren en zijn afhankelijk van de persoon, de dosering en de omgeving. Sommige van de meest voorkomende effecten zijn:

 • Visuele hallucinaties: Kleurrijke, abstracte en soms geometrische patronen
 • Veranderingen in het bewustzijn: Gevoel van een verhoogde verbondenheid met de omgeving en het universum.
 • Tijdsvervorming: Verandering in de waarneming van tijd, waardoor minuten of uren kunnen aanvoelen als eeuwigheid of omgekeerd.
 • Emotionele uitbarstingen: Sterke gevoelens van vreugde, angst, verwarring of ontroering.
 • Fysieke sensaties: Veranderingen in de waarneming van het lichaam, zoals tintelingen, trillingen of lichtheid.

Bijwerkingen

Hoewel DMT relatief veilig lijkt te zijn bij juiste dosering, zijn er wel enkele bijwerkingen die kunnen optreden, zoals:

 • Misselijkheid en braken: Dit kan vooral voorkomen bij orale inname van DMT.
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk: Dit kan een risico vormen voor mensen met hart- en vaatziekten.
 • Psychische problemen: Het gebruik van DMT kan leiden tot angst, paranoia en psychotische symptomen bij mensen die hier gevoelig voor zijn.

Risico’s

Het gebruik van DMT brengt enkele risico’s met zich mee, vooral bij onjuist gebruik of bij mensen met bepaalde medische aandoeningen. Sommige risico’s zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk: Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen met hart- en vaatziekten.
 • Psychische problemen: DMT kan psychotische symptomen veroorzaken bij mensen die hier gevoelig voor zijn.
 • Onveilige omgeving: Het gebruik van DMT kan leiden tot desoriëntatie en kan gevaarlijk zijn in onveilige omgevingen.

FAQs:

 1. Is DMT legaal? DMT is illegaal in de meeste landen, waaronder Nederland.

 2. Hoe lang duurt een DMT-trip? De effecten van DMT duren meestal tussen de 5 en 45 minuten.

 3. Kan ik DMT combineren met andere middelen? Het wordt niet aanbevolen om DMT te combineren met andere middelen omdat dit de effecten kan versterken of onvoorspelbaar kan maken.

Conclusie:

DMT is een krachtig psychedelisch middel dat sterke hallucinogene effecten kan veroorzaken. Het is belangrijk om de juiste dosering te kennen en het middel alleen te gebruiken in een veilige omgeving en onder de juiste omstandigheden. Het kan enkele bijwerkingen en risico’s met zich meebrengen, dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden voordat je besluit DMT te gebruiken.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto