Wat is DOM? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Als je geïnteresseerd bent in psychedelica, heb je waarschijnlijk wel eens van DOM gehoord. Maar wat is DOM eigenlijk? Wat zijn de effecten en bijwerkingen? En hoe zit het met de dosering en duur? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en meer.

Wat is DOM?

DOM staat voor 2,5-dimethoxy-4-methylamphetamine. Het is een synthetische stof die behoort tot de familie van amfetaminen en fenethylaminen. DOM wordt soms ook wel STP genoemd, wat staat voor “serenity, tranquility and peace”. Het is een krachtig hallucinogeen en wordt vaak vergeleken met LSD.

Duur

De duur van DOM kan variëren, afhankelijk van de dosering en de persoon. Over het algemeen duurt een DOM-trip ongeveer 12-18 uur. Dit is aanzienlijk langer dan bijvoorbeeld de duur van een LSD-trip. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden als je van plan bent DOM te gebruiken.

Dosering

De dosering van DOM is erg belangrijk. Een te hoge dosering kan namelijk leiden tot ernstige bijwerkingen. De aanbevolen dosering ligt tussen de 2 en 7 milligram. Begin altijd met een lage dosering en bouw langzaam op. Neem nooit meer dan 10 milligram, dit kan gevaarlijk zijn.

Effecten

De effecten van DOM zijn vergelijkbaar met die van LSD, maar dan sterker en langer durend. Enkele effecten van DOM zijn:

 • Versterkte kleuren en geluiden
 • Hallucinaties
 • Euforische gevoelens
 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Het is belangrijk om te weten dat de effecten van DOM zeer intens kunnen zijn en niet voor iedereen geschikt zijn.

Bijwerkingen

Zoals bij veel drugs het geval is, zijn er ook bijwerkingen verbonden aan het gebruik van DOM. Enkele bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Verwardheid
 • Angst en paranoia
 • Verstoring van het slaappatroon
 • Verlies van eetlust

In zeldzame gevallen kunnen er ernstigere bijwerkingen optreden, zoals hartritmestoornissen en zelfs de dood. Het is dan ook belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te veel te nemen.

FAQs

 1. Is DOM legaal? DOM is in de meeste landen illegaal. In Nederland valt het onder de Opiumwet en staat het op lijst 1 van verboden middelen.

 2. Is het gevaarlijk om DOM te gebruiken? Ja, het kan gevaarlijk zijn. Een te hoge dosering kan leiden tot ernstige bijwerkingen en zelfs de dood. Het is dan ook belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te veel te nemen.

 3. Hoe kan ik veilig DOM gebruiken? Begin altijd met een lage dosering en bouw langzaam op.

 1. Kan ik DOM gebruiken als ik medicijnen gebruik? Nee, het wordt afgeraden om DOM te gebruiken als je medicijnen gebruikt. Het kan namelijk interacties veroorzaken met bepaalde medicijnen.

 2. Hoe lang blijft DOM in mijn systeem? DOM kan tot 24 uur in je systeem blijven zitten. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een drugstest moet ondergaan.

Conclusie

DOM is een krachtig hallucinogeen dat vergelijkbaar is met LSD, maar dan sterker en langer durend. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosering en rekening te houden met de lange duur van de trip. De effecten van DOM kunnen zeer intens zijn en er zijn bijwerkingen verbonden aan het gebruik ervan. Als je ervoor kiest om DOM te gebruiken, zorg er dan voor dat je dit op een veilige en verantwoorde manier doet.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛