Wat is Doxylamine? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Doxylamine is een antihistaminicum dat wordt gebruikt om symptomen van allergieën en de gewone verkoudheid te behandelen, maar het wordt ook gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Het is een over-the-counter (OTC) medicijn dat verkrijgbaar is bij drogisterijen en online apotheken. Het medicijn werkt door het blokkeren van histaminereceptoren in de hersenen, waardoor slaperigheid wordt opgewekt.

Het gebruik van Doxylamine is niet zonder risico’s, daarom is het belangrijk om het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en onder toezicht van een arts.

Duur:

Doxylamine heeft een halfwaardetijd van ongeveer 10 uur, wat betekent dat het medicijn na ongeveer 10 uur voor de helft uit het lichaam is verdwenen. Dit kan variëren afhankelijk van de persoon en de dosering.

Dosering:

De juiste dosering van Doxylamine hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd, gewicht en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt Doxylamine aanbevolen voor volwassenen in een dosering van 25 mg per dag, ongeveer 30 minuten voor het slapen gaan. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Effecten:

Doxylamine is een kalmerend middel dat slaperigheid veroorzaakt. Het kan helpen om in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt om de symptomen van allergieën en verkoudheid te verminderen, zoals niezen, loopneus en jeukende ogen.

Bijwerkingen:

Hoewel Doxylamine veilig is bij de aanbevolen doseringen, zijn er enkele bijwerkingen die kunnen optreden. Deze bijwerkingen zijn onder meer:

  • Duizeligheid
  • Vermoeidheid
  • Droge mond
  • Constipatie
  • Misselijkheid
  • Wazig zien
  • Verminderde coördinatie

Als deze bijwerkingen optreden, is het belangrijk om het gebruik van Doxylamine te verminderen of te stoppen en een arts te raadplegen.

FAQs:

Q: Is Doxylamine verslavend? A: Doxylamine heeft het potentieel om verslavend te zijn als het langdurig en onjuist wordt gebruikt. Het wordt aanbevolen om het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en onder toezicht van een arts.

Q: Kan Doxylamine worden gebruikt tijdens de zwangerschap? A: Doxylamine wordt soms voorgeschreven aan zwangere vrouwen om misselijkheid en braken te verminderen, maar het gebruik ervan moet altijd worden besproken met een arts vanwege mogelijke risico’s.

Q: Kan Doxylamine worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding? A: Doxylamine wordt uitgescheiden in moedermelk, dus het wordt niet aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven.

Q: Kan Doxylamine worden gebruikt met andere medicijnen? A: Doxylamine kan interageren met andere medicijnen, inclusief voorgeschreven en OTC-medicijnen. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat Doxylamine wordt gebruikt in combinatie met andere medicijnen.

Conclusie:

Doxylamine is een medicijn dat wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Het kan ook worden gebruikt om symptomen van allergieën en verkoudheid te verminderen. Het medicijn werkt door slaperigheid op te wekken door histaminereceptoren in de hersenen te blokkeren. Het is belangrijk om het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en onder toezicht van een arts, omdat er bijwerkingen kunnen optreden. Als u moeite hebt met slapen, kan Doxylamine een effectieve oplossing zijn, maar bespreek het gebruik ervan altijd met een arts.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛