Your Cart

Wat is Emylcamate? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Emylcamate is een medicatie die gebruikt wordt om angst en spanning te verminderen. Het wordt ook wel bekend als “Emylcamate Ethinamate” en is een middel dat vooral in de jaren ’60 en ’70 veel werd voorgeschreven. Het is belangrijk om te weten hoe deze medicatie werkt en welke effecten en bijwerkingen het heeft voordat je het gebruikt.

In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van Emylcamate bespreken, zoals de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Emylcamate?

Emylcamate is een kalmerend middel dat wordt gebruikt om angst en spanning te verminderen. Het is een medicatie die al tientallen jaren bestaat en vooral in de jaren ’60 en ’70 veel werd voorgeschreven. Emylcamate behoort tot de groep van geneesmiddelen die bekend staan als anxiolytica.

Duur

De duur van Emylcamate varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen heeft Emylcamate een korte werkingsduur en blijft het ongeveer 4-6 uur in het lichaam. Dit betekent dat het medicijn meerdere keren per dag moet worden ingenomen om de werking te behouden.

Dosering

De dosering van Emylcamate is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het gewicht en de medische geschiedenis van de patiënt. Over het algemeen wordt Emylcamate voorgeschreven in doses van 250-500 mg, die 3-4 keer per dag worden ingenomen. De maximale dagelijkse dosering van Emylcamate is 4 g.

Effecten

Emylcamate heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en wordt voornamelijk gebruikt om angst en spanning te verminderen. Het kan ook helpen om slapeloosheid te behandelen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Andere effecten van Emylcamate zijn onder meer:

 • Vermindering van spierspasmen
 • Verlichting van spierpijn
 • Vermindering van misselijkheid en braken

Bijwerkingen

Net als bij andere medicatie heeft Emylcamate enkele bijwerkingen die kunnen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen van Emylcamate zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Verminderde coördinatie

Sommige patiënten kunnen ook allergische reacties ontwikkelen, zoals huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen.

FAQs

 1. Is Emylcamate verslavend? Emylcamate heeft het potentieel om verslavend te zijn als het gedurende lange tijd wordt gebruikt.
 1. Kan ik Emylcamate gebruiken tijdens de zwangerschap? Het wordt niet aanbevolen om Emylcamate te gebruiken tijdens de zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor de foetus. Overleg altijd met uw arts voordat u Emylcamate gebruikt als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

 2. Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Emylcamate? Het wordt niet aanbevolen om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Emylcamate, omdat het de bijwerkingen kan verergeren. Alcohol kan ook de werking van het medicijn beïnvloeden.

 3. Wat moet ik doen als ik een dosis Emylcamate heb gemist? Als u een dosis Emylcamate heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Conclusie

Emylcamate is een medicatie die wordt gebruikt om angst en spanning te verminderen. Het heeft een korte werkingsduur en moet meerdere keren per dag worden ingenomen om de werking te behouden. De dosering van Emylcamate is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het gewicht en de medische geschiedenis van de patiënt.

Emylcamate heeft enkele bijwerkingen, zoals duizeligheid, slaperigheid en misselijkheid. Het wordt niet aanbevolen om Emylcamate te gebruiken tijdens de zwangerschap en alcohol te drinken tijdens het gebruik van Emylcamate.

Als u Emylcamate wilt gebruiken, overleg dan altijd met uw arts om te bepalen of het geschikt voor u is en welke dosering u moet gebruiken. Het is belangrijk om Emylcamate alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en de instructies van uw arts op te volgen.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto