Wat is Escaline? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Escaline is een psychedelische stof die de afgelopen jaren steeds meer populariteit heeft gekregen in de underground drugsscene. Het is een chemische verbinding die behoort tot de fenylethylamine familie en verwant is aan mescaline, de actieve stof in de peyote cactus. Escaline wordt ook wel 3,5-dimethoxy-4-ethoxyphenethylamine genoemd en heeft een stimulerend en psychedelisch effect. In dit artikel lees je alles over wat escaline is, hoe het werkt, de dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Escaline?

Escaline is een synthetische psychedelische stof die behoort tot de fenylethylamine familie. Het is ontdekt in 1954 door de Amerikaanse chemicus Alexander Shulgin en wordt verkocht als research chemical. Escaline is chemisch verwant aan mescaline en heeft vergelijkbare effecten, maar wordt vaak als sterker beschouwd.

Dosering van Escaline

De dosering van escaline verschilt per persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals de lichaamsgrootte, de ervaring met psychedelica en de omgeving waarin de stof wordt ingenomen. Over het algemeen wordt aangeraden om met een lage dosis te beginnen en de dosis langzaam op te bouwen.

Een lage dosis van escaline is ongeveer 20-40 milligram. Bij een gemiddelde dosis ligt de hoeveelheid tussen de 40-60 milligram. Een hoge dosis van escaline is ongeveer 60-100 milligram of meer. Het is belangrijk om de juiste dosis te vinden en deze niet te overschrijden, aangezien escaline sterke effecten kan hebben.

Effecten van Escaline

Escaline heeft zowel stimulerende als psychedelische effecten en kan ervoor zorgen dat gebruikers visuele en auditieve hallucinaties ervaren. De effecten van escaline beginnen meestal binnen 30-60 minuten na inname en kunnen tussen de 8-12 uur aanhouden.

De psychedelische effecten van escaline kunnen variëren van persoon tot persoon, maar kunnen onder andere bestaan uit:

 • Een veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Visuele en auditieve hallucinaties
 • Gevoelens van eenheid en verbondenheid met de wereld
 • Sterke gevoelens van emotie en empathie
 • Creatieve gedachten en ideeën
 • Euforische gevoelens
 • Gevoelens van angst en paranoia

Bijwerkingen van Escaline

Net als bij andere psychedelica kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van escaline. Sommige gebruikers kunnen zich bijvoorbeeld misselijk voelen of last krijgen van hoofdpijn. Andere bijwerkingen kunnen zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Veranderingen in het zicht en gehoor
 • Verwardheid en angstgevoelens
 • Paniekaanvallen
 • Psychotische reacties

Bij hogere doses van escaline kunnen de bijwerkingen ernstiger worden en kan er sprake zijn van een bad trip. Het is daarom belangrijk om escaline altijd onder begeleiding te gebruiken en alleen bij een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

FAQs over Escaline

 1. Is escaline legaal? Escaline is een verboden stof en valt onder de Opiumwet in Nederland.

 2. Hoe kan ik escaline veilig gebruiken? Het is belangrijk om escaline alleen te gebruiken als je gezond bent en onder begeleiding van een ervaren gebruiker. Zorg voor een rustige en veilige omgeving en zorg dat je voldoende water en voedsel hebt.

 3. Is escaline verslavend? Er is geen bewijs dat escaline verslavend is, maar net als bij andere psychedelica kan er sprake zijn van een psychologische afhankelijkheid.

 4. Wat is het verschil tussen escaline en mescaline? Escaline is chemisch verwant aan mescaline en heeft vergelijkbare effecten, maar wordt vaak als sterker beschouwd.

Conclusie

Escaline is een synthetische psychedelische stof die steeds populairder wordt in de underground drugsscene. Het heeft zowel stimulerende als psychedelische effecten en kan zorgen voor visuele en auditieve hallucinaties. Het is belangrijk om escaline alleen onder begeleiding te gebruiken en de juiste dosis te vinden, om ernstige bijwerkingen te voorkomen. Als je ervoor kiest om escaline te gebruiken, zorg dan voor een rustige en veilige omgeving en wees bewust van de risico’s.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛