Wat is ethcathinon (ETH-CAT)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Ethcathinone, ook bekend als ETH-CAT, is een synthetisch stimulerend middel dat aan populariteit wint onder recreatieve drugsgebruikers. ETH-CAT behoort tot de klasse van synthetische cathinonen, die qua structuur vergelijkbaar zijn met amfetaminen en xtc. ETH-CAT wordt meestal in poedervorm verkocht en wordt vaak op de markt gebracht als legale high of research chemical. Het is echter belangrijk op te merken dat ETH-CAT in veel landen een gereguleerde stof is.


Wat is ETH-CAT?

ETH-CAT is een synthetisch cathinon dat qua structuur lijkt op amfetaminen en xtc. Het werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren zestig en is sindsdien populair geworden als recreatieve drug. ETH-CAT wordt meestal in poedervorm verkocht en wordt vaak op de markt gebracht als legale high of research chemical. Het is belangrijk op te merken dat ETH-CAT in veel landen een gereguleerde stof is en bij misbruik gevaarlijk kan zijn.

Hoe werkt ETH-CAT?

ETH-CAT werkt door de afgifte van dopamine, noradrenaline en serotonine in de hersenen te verhogen. Deze neurotransmitters zijn verantwoordelijk voor het reguleren van stemming, motivatie en plezier. ETH-CAT blokkeert ook de heropname van deze neurotransmitters, wat hun effecten verlengt en leidt tot verhoogde stimulatie.

Wat zijn de effecten van ETH-CAT?

De effecten van ETH-CAT kunnen variëren, afhankelijk van de dosering en individuele tolerantie. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn:

 • Meer energie en alertheid
 • Euforie
 • Verhoogde gezelligheid
 • Verbeterde zintuiglijke waarneming
 • Verhoogd libido
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Duur van ETH-CAT:

De duur van ETH-CAT kan variëren afhankelijk van de dosering en individuele tolerantie. Doorgaans duren de effecten van ETH-CAT tussen de 2-4 uur. Sommige gebruikers melden echter dat de effecten tot 6 uur kunnen aanhouden.

Dosering van ETH-CAT:

De dosering van ETH-CAT kan ook variëren, afhankelijk van de individuele tolerantie. Het is belangrijk om te beginnen met een lage dosis en deze geleidelijk te verhogen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. De aanbevolen dosering van ETH-CAT ligt tussen 30-50 mg, met een maximale dosering van 100 mg.

Mogelijke bijwerkingen van ETH-CAT:

ETH-CAT kan verschillende mogelijke bijwerkingen hebben, waaronder:

 • Spanning
 • Paranoia
 • Hallucinaties
 • Slapeloosheid
 • Agitatie
 • Hartkloppingen
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • uitdroging
 • Hoofdpijn

Het is belangrijk om medische hulp in te roepen als u een van deze bijwerkingen ervaart.

Veelgestelde vragen over ETH-CAT:

Vraag: Is ETH-CAT legaal?
A: ETH-CAT is in veel landen een gereguleerde stof en het bezit of de distributie ervan is illegaal.

Vraag: Kan ETH-CAT worden gedetecteerd in drugstests?
A: Ja, ETH-CAT kan worden gedetecteerd in drugstests.

Vraag: Is ETH-CAT verslavend?
A: Ja, ETH-CAT kan verslavend zijn en kan leiden tot fysieke en psychologische afhankelijkheid.

Conclusie:

ETH-CAT is een synthetisch cathinon dat aan populariteit wint onder recreatieve drugsgebruikers. Hoewel het stimulerende effecten kan hebben, is het belangrijk om Hoewel het stimulerende effecten kan hebben, is het belangrijk om te onthouden dat ETH-CAT in veel landen een gereguleerde stof is en bij misbruik gevaarlijk kan zijn. De mogelijke bijwerkingen van ETH-CAT kunnen ernstig zijn en kunnen medische zorg vereisen. Als u of iemand die u kent worstelt met drugsmisbruik, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Concluderend, ETH-CAT is een synthetisch stimulerend middel dat aan populariteit wint onder recreatieve drugsgebruikers. Het werkt door de afgifte van dopamine, noradrenaline en serotonine in de hersenen te verhogen, wat leidt tot meer energie, euforie en gezelligheid. ETH-CAT is echter in veel landen een gereguleerde stof en kan bij misbruik gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om met een lage dosis te beginnen en medische hulp in te roepen als u mogelijke bijwerkingen ervaart. Als jij of iemand die je kent worstelt met drugsmisbruik, zoek dan professionele hulp.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛