Your Cart

Wat is Eticyclidine (PCE)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Eticyclidine, ook wel bekend als PCE, is een dissociatieve verdovingsmiddel dat al sinds de jaren 50 wordt gebruikt. Het is voornamelijk bekend om zijn psychedelische effecten en wordt soms gebruikt voor recreatieve doeleinden. Hoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van Eticyclidine, zijn er wel veel verhalen bekend van mensen die het hebben gebruikt. In dit artikel gaan we dieper in op wat Eticyclidine is, wat de dosering en duur van de effecten zijn, welke bijwerkingen er kunnen optreden en meer.

Wat is Eticyclidine (PCE)?

Eticyclidine, of PCE, is een dissociatieve verdovingsmiddel dat chemisch verwant is aan PCP (Fencyclidine). Het werd in de jaren 50 ontwikkeld als een anestheticum, maar werd later ook gebruikt als recreatief middel. Eticyclidine is een poeder dat vaak gesnoven of gerookt wordt. Het kan ook intraveneus worden toegediend, maar dit is minder gebruikelijk.

Dosering en duur van effecten

De dosering van Eticyclidine is sterk afhankelijk van de manier waarop het wordt gebruikt. Bij snuiven of roken is een lage dosering tussen de 5 en 10 milligram gebruikelijk. Bij intraveneus gebruik wordt vaak een dosis van 0,5 tot 2 milligram gebruikt. De duur van de effecten varieert ook sterk, afhankelijk van de dosering en de manier van gebruik. Over het algemeen duurt een dosering van Eticyclidine tussen de 4 en 6 uur, maar sommige gebruikers melden dat de effecten tot wel 12 uur kunnen aanhouden.

Effecten van Eticyclidine

De effecten van Eticyclidine zijn vergelijkbaar met die van PCP, maar zijn vaak milder en korter van duur. De belangrijkste effecten zijn:

 • Verstoorde perceptie van tijd en ruimte
 • Verminderd gevoel van pijn
 • Euforie en opwinding
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwardheid en hallucinaties

Bijwerkingen van Eticyclidine

Hoewel de effecten van Eticyclidine vaak als positief worden ervaren, kunnen er ook bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Verwardheid en angst
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Hallucinaties en paranoia
 • Bewusteloosheid

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Eticyclidine verslavend kan zijn. Langdurig gebruik kan leiden tot psychische afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen.

FAQs (vervolg)

 1. Is Eticyclidine legaal?

Eticyclidine is verboden in veel landen, waaronder Nederland. Het valt onder de Opiumwet en is dus strafbaar om te bezitten, te verkopen of te gebruiken.

 1. Hoe kan ik veilig gebruik maken van Eticyclidine?

Het gebruik van Eticyclidine is altijd riskant en kan gevaarlijk zijn. Als je ervoor kiest om het te gebruiken, zorg er dan voor dat je een betrouwbare bron hebt en weet wat de dosering is. Gebruik ook nooit Eticyclidine alleen en vermijd het gebruik van andere middelen tegelijkertijd.

 1. Wat moet ik doen als ik denk dat ik verslaafd ben aan Eticyclidine?

Als je denkt dat je verslaafd bent aan Eticyclidine, zoek dan professionele hulp. Er zijn veel behandelingsopties beschikbaar, waaronder therapie en medicatie.

Conclusie

Eticyclidine, ook wel bekend als PCE, is een dissociatieve verdovingsmiddel dat voornamelijk bekend is om zijn psychedelische effecten. Het wordt vaak recreatief gebruikt, maar is ook illegaal en kan gevaarlijk zijn. Als je ervoor kiest om Eticyclidine te gebruiken, zorg er dan voor dat je jezelf goed informeert over de dosering en mogelijke bijwerkingen. Het is ook belangrijk om op te merken dat Eticyclidine verslavend kan zijn en professionele hulp kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik ervan.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto