Your Cart

Wat is F-Phenibut? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

F-Phenibut is een krachtige noötropische stof die behoort tot de familie van fenylethylamines. Het is een afgeleide van de neurotransmitter GABA en wordt vaak gebruikt als slaapmiddel, angstremmer en cognitief verbetermiddel. Hoewel het geen geneesmiddel is, is het legaal verkrijgbaar als voedingssupplement. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over F-Phenibut, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Duur:

De duur van F-Phenibut is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering, individuele gevoeligheid en tolerantie. Over het algemeen duurt de werking van F-Phenibut tussen de 4 en 6 uur, maar sommige gebruikers melden dat de effecten tot wel 12 uur kunnen aanhouden. Het is belangrijk om op te merken dat F-Phenibut niet regelmatig moet worden ingenomen vanwege het risico op tolerantie en afhankelijkheid.

Dosering:

De dosering van F-Phenibut varieert sterk tussen individuen en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals lichaamsgewicht, leeftijd en ervaring met de stof. Als algemene richtlijn wordt een dosering van 250-500 mg aanbevolen voor beginners. Ervaren gebruikers kunnen een hogere dosis nemen van maximaal 1000 mg per dag. Het is belangrijk om F-Phenibut niet regelmatig te gebruiken vanwege het risico op tolerantie en afhankelijkheid.

Effecten:

F-Phenibut heeft verschillende effecten op het lichaam en de geest. Het wordt vaak gebruikt als slaapmiddel en angstremmer vanwege de kalmerende effecten op het zenuwstelsel. Daarnaast kan het de cognitieve functie verbeteren, waardoor het een populair noötropicum is. Enkele van de mogelijke effecten van F-Phenibut zijn:

 • Verhoogde ontspanning en kalmte
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Verminderde angst en stress
 • Verbetert het geheugen en de concentratie
 • Verminderde sociale remmingen

Bijwerkingen:

Hoewel F-Phenibut als veilig wordt beschouwd bij gebruik in de juiste doseringen, kunnen er bijwerkingen optreden bij hogere doses of regelmatig gebruik. Enkele van de mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Duizeligheid en desoriëntatie
 • Hoofdpijn en vermoeidheid
 • Verstoorde slaapcycli
 • Tolerantie en afhankelijkheid bij regelmatig gebruik

Het is belangrijk om F-Phenibut met de nodige voorzichtigheid te gebruiken.

FAQs:

 1. Is F-Phenibut legaal? Ja, F-Phenibut is legaal verkrijgbaar als voedingssupplement in Nederland. Het wordt echter niet aanbevolen voor regelmatig gebruik vanwege het risico op tolerantie en afhankelijkheid.

 2. Wat is de beste manier om F-Phenibut in te nemen? F-Phenibut kan worden ingenomen in capsule- of poedervorm. Het wordt aanbevolen om het op een lege maag in te nemen voor optimale absorptie.

 3. Hoe snel werkt F-Phenibut? F-Phenibut wordt meestal binnen 1-2 uur na inname opgenomen en de effecten kunnen tot 12 uur aanhouden.

 4. Kun je F-Phenibut combineren met andere stoffen? Het wordt afgeraden om F-Phenibut te combineren met andere stoffen, vooral alcohol en andere kalmerende middelen, vanwege het risico op ademhalingsproblemen en andere negatieve bijwerkingen.

Conclusie:

F-Phenibut is een potentieel nuttige stof die gebruikt kan worden als slaapmiddel, angstremmer en noötropicum. Het is echter belangrijk om het met de nodige voorzichtigheid te gebruiken vanwege het risico op tolerantie en afhankelijkheid bij regelmatig gebruik. Het is aan te bevelen om het alleen af en toe te gebruiken en in de juiste doseringen om de mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Raadpleeg altijd een arts voordat u begint met het gebruik van F-Phenibut of een ander voedingssupplement.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto