Wat is Flubromazepam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Flubromazepam is een psychoactieve stof die valt onder de benzodiazepine-klasse. Het wordt gebruikt als kalmeringsmiddel en anxiolyticum. Het is afgeleid van de bekende benzodiazepine Diazepam, maar heeft een iets andere chemische structuur. Flubromazepam werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1960, maar het is pas de laatste jaren populair geworden als recreatieve drug. In dit artikel gaan we dieper in op wat Flubromazepam is, hoe het werkt, de duur en dosering, de effecten en bijwerkingen.

Wat is Flubromazepam?

Flubromazepam behoort tot de benzodiazepine-familie van geneesmiddelen. Het werkt als een centraal zenuwstelseldepressivum en werkt door de werking van gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen te versterken. GABA is een neurotransmitter die de activiteit van de zenuwcellen in de hersenen vermindert. Hierdoor werkt Flubromazepam als een kalmeringsmiddel en anxiolyticum. Flubromazepam is vergelijkbaar met Diazepam, maar het heeft een iets andere chemische structuur.

Duur en dosering van Flubromazepam

Flubromazepam is verkrijgbaar in poedervorm en wordt meestal oraal ingenomen. De duur van Flubromazepam is relatief lang, het kan tot wel 24 uur duren voordat het volledig is uitgewerkt. Dit betekent dat je het niet te vaak moet nemen. De aanbevolen dosering van Flubromazepam varieert sterk, afhankelijk van de individuele gevoeligheid en tolerantie. Over het algemeen wordt een dosering van 4-8 mg aanbevolen voor beginners. Voor ervaren gebruikers kan de dosering oplopen tot wel 16 mg per dag. Het is belangrijk om de dosering langzaam op te bouwen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Effecten van Flubromazepam

Flubromazepam heeft verschillende effecten op het lichaam en de geest. Het werkt als een kalmeringsmiddel en anxiolyticum en kan helpen bij angststoornissen en slapeloosheid. Het vermindert ook de spierspanning en kan helpen bij spierpijn en spasmen. De meest voorkomende effecten van Flubromazepam zijn:

 • Verhoogde ontspanning en kalmte
 • Verminderde angst en stress
 • Verminderde spierspanning en spierpijn
 • Verminderde reactietijd en coördinatie

Bijwerkingen van Flubromazepam

Hoewel Flubromazepam effectief kan zijn bij het behandelen van angststoornissen en slaapproblemen, heeft het ook enkele bijwerkingen. Het is belangrijk om de risico’s van het gebruik van Flubromazepam te begrijpen voordat je het gaat gebruiken. De meest voorkomende bijwerkingen van Flubromazepam zijn:

 • Duizeligheid en vermoeidheid
 • Verstoring van het geheugen en de concentratie
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid en braken
 • Verstoorde spijsvertering

Flubromazepam kan ook verslavend zijn en leiden tot fysieke afhankelijkheid. Langdurig gebruik van Flubromazepam kan leiden tot ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met gebruik. Deze ontwenningsverschijnselen kunnen ernstig zijn en kunnen bestaan uit tremoren, zweten, slapeloosheid, angst en epileptische aanvallen.

Veilig gebruik van Flubromazepam

Om veilig gebruik van Flubromazepam te garanderen, is het belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en het gebruik te beperken tot korte perioden. Langdurig gebruik van Flubromazepam kan leiden tot afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Het is ook belangrijk om Flubromazepam niet te gebruiken in combinatie met andere depressiva zoals alcohol, omdat dit de effecten van de stof kan versterken en tot ademhalingsproblemen kan leiden.

FAQs

 1. Is Flubromazepam legaal? Flubromazepam is in Nederland niet geregistreerd als geneesmiddel en is dus illegaal. Het is ook verboden in veel andere landen.

 2. Kan ik Flubromazepam online kopen? Hoewel Flubromazepam online verkrijgbaar kan zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de aankoop van deze stof. De kwaliteit en zuiverheid van de stof zijn niet altijd gegarandeerd en het kan gevaarlijk zijn om deze stof te gebruiken zonder medisch toezicht.

 3. Hoe lang duurt het voordat Flubromazepam werkt? De effecten van Flubromazepam beginnen meestal binnen 30-60 minuten na inname en duren tot wel 24 uur.

Conclusie

Flubromazepam is een psychoactieve stof die wordt gebruikt als kalmeringsmiddel en anxiolyticum. Het werkt door de werking van GABA in de hersenen te versterken en heeft verschillende effecten op het lichaam en de geest. Hoewel Flubromazepam effectief kan zijn bij het behandelen van angststoornissen en slaapproblemen, heeft het ook enkele bijwerkingen en kan het leiden tot afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Het is belangrijk om veilig gebruik van Flubromazepam te garanderen en het niet te gebruiken zonder medisch toezicht.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛