Wat is Gaboxadol? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Gaboxadol is een medicijn dat behoort tot de groep van de hypnotica. Het wordt gebruikt om slaapproblemen te behandelen. Gaboxadol is een GABA-receptor agonist die werkt door het activeren van de GABA-receptoren in de hersenen. Dit leidt tot een toename van de remming van de neuronen en vermindert daarmee de hersenactiviteit. In dit artikel zullen we alle belangrijke aspecten van Gaboxadol bespreken, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Gaboxadol?

Gaboxadol is een medicijn dat wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Het is een hypnotisch middel dat werkt door de GABA-receptoren in de hersenen te activeren. Gaboxadol is ontwikkeld door Lundbeck en is momenteel in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase.

Duur van Gaboxadol

De duur van Gaboxadol hangt af van verschillende factoren, waaronder de dosering, de gezondheidstoestand van de patiënt en de manier waarop het medicijn wordt ingenomen. Over het algemeen duurt Gaboxadol ongeveer zes tot acht uur.

Dosering van Gaboxadol

De dosering van Gaboxadol hangt af van de leeftijd, het gewicht en de gezondheidstoestand van de patiënt. De aanbevolen dosering van Gaboxadol is 15-30 mg, eenmaal daags, vlak voor het slapengaan. Gaboxadol mag niet worden ingenomen met voedsel, omdat dit de opname van het medicijn kan verminderen.

Effecten van Gaboxadol

Gaboxadol heeft verschillende effecten op het lichaam, waaronder:

 • Verhoogde remming van neuronen
 • Vermindering van hersenactiviteit
 • Verhoogde slaaplatentie
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Verminderde angst

Bijwerkingen van Gaboxadol

Zoals elk medicijn heeft Gaboxadol ook bijwerkingen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van Gaboxadol zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Verhoogde hartslag

Het is belangrijk om een arts te raadplegen als u last heeft van bijwerkingen tijdens het gebruik van Gaboxadol.

FAQs

 1. Kan ik Gaboxadol gebruiken als ik zwanger ben? Gaboxadol wordt niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap, omdat de effecten op de foetus onbekend zijn.

 2. Kan ik Gaboxadol gebruiken als ik borstvoeding geef? Gaboxadol wordt niet aanbevolen voor gebruik tijdens de borstvoeding, omdat het niet bekend is of Gaboxadol in de moedermelk terechtkomt.

 3. Mag ik Gaboxadol gebruiken als ik andere medicijnen gebruik? Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Gaboxadol begint te gebruiken. Dit omvat ook voorgeschreven medicijnen, vrij verkrijgbare medicijnen, kruidensupplementen en vitamines.

 1. Kan ik Gaboxadol gebruiken als ik alcohol drink? Het wordt niet aanbevolen om Gaboxadol te gebruiken als u alcohol drinkt, omdat dit de bijwerkingen kan verergeren en de kans op slaperigheid kan vergroten.

 2. Wat moet ik doen als ik een dosis Gaboxadol heb gemist? Als u een dosis Gaboxadol heeft gemist, sla deze dan over en neem de volgende dosis op het gebruikelijke tijdstip in. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Conclusie

Gaboxadol is een medicijn dat wordt gebruikt om slaapproblemen te behandelen. Het werkt door de GABA-receptoren in de hersenen te activeren, wat leidt tot verhoogde remming van neuronen en verminderde hersenactiviteit. De duur van Gaboxadol varieert afhankelijk van verschillende factoren, en de dosering en bijwerkingen moeten worden gecontroleerd door een arts. Gaboxadol kan effectief zijn bij de behandeling van slaapproblemen, maar het is belangrijk om de aanwijzingen van uw arts op te volgen en eventuele bijwerkingen te melden.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛