Your Cart

Wat is GHB (Sodium oxybate)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

GHB (Sodium oxybate) is een stof die zowel recreatief als medicinaal wordt gebruikt. Het wordt beschouwd als een zeer verslavende drug en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij overmatig gebruik. GHB is een vloeistof die gemakkelijk kan worden gemengd met drankjes en voedingsmiddelen, waardoor het een populaire drug is in de clubscene. Aan de andere kant kan het ook worden voorgeschreven door artsen om slaapstoornissen te behandelen.

In dit artikel gaan we dieper in op wat GHB (Sodium oxybate) is, hoe het werkt, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van deze stof. We hopen dat dit artikel bijdraagt aan het vergroten van het bewustzijn over de gevaren van GHB.

Wat is GHB (Sodium oxybate)?

GHB (Sodium oxybate) is een synthetische drug die in de jaren zestig in laboratoria is ontwikkeld. De stof werd oorspronkelijk gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties en als slaapmiddel. Later werd het ook gebruikt als recreatieve drug vanwege het verdovende effect.

GHB komt van nature voor in het menselijk lichaam in kleine hoeveelheden. Het wordt geproduceerd door de hersenen en is betrokken bij de regulering van slaap en groeihormoon.

Duur van GHB (Sodium oxybate)

De duur van GHB (Sodium oxybate) varieert afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt gebruikt. Als het wordt gebruikt als slaapmiddel, kan het effect enkele uren aanhouden. Als het wordt gebruikt als recreatieve drug, kan het effect korter zijn.

Dosering van GHB (Sodium oxybate)

De dosering van GHB (Sodium oxybate) varieert ook afhankelijk van het doel van gebruik. Als het wordt voorgeschreven door artsen, wordt de dosering individueel aangepast op basis van de behoeften van de patiënt. Als het wordt gebruikt als recreatieve drug, kan de dosering variëren van enkele milliliters tot enkele milligrammen.

Effecten van GHB (Sodium oxybate)

De effecten van GHB (Sodium oxybate) zijn afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt gebruikt. Als het wordt gebruikt als slaapmiddel, kan het een kalmerend en verdovend effect hebben. Als het wordt gebruikt als recreatieve drug, kan het gevoelens van euforie, ontspanning en verhoogde seksuele gevoeligheid en desoriëntatie veroorzaken. Mensen die GHB (Sodium oxybate) gebruiken, kunnen zich ook slaperig voelen, moeite hebben met ademhalen en misselijkheid of braken ervaren.

Bijwerkingen van GHB (Sodium oxybate)

Het gebruik van GHB (Sodium oxybate) kan leiden tot verschillende bijwerkingen. Sommige van de bijwerkingen zijn mild en kunnen zijn:

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Slaperigheid
 • Verwardheid

Andere bijwerkingen kunnen ernstiger zijn en zelfs levensbedreigend, zoals:

 • Ademhalingsproblemen
 • Overdosis
 • Coma
 • Verslaving

GHB (Sodium oxybate) is een zeer verslavende drug en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij overmatig gebruik. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken als je denkt dat je verslaafd bent aan GHB (Sodium oxybate) of als je iemand kent die verslaafd is.

FAQs:

 1. Is GHB (Sodium oxybate) legaal?

GHB (Sodium oxybate) is een gecontroleerde stof en is illegaal om te bezitten, te verkopen of te gebruiken zonder recept of medische noodzaak.

 1. Kan GHB (Sodium oxybate) worden voorgeschreven door artsen?

Ja, GHB (Sodium oxybate) kan worden voorgeschreven door artsen om slaapstoornissen te behandelen.

 1. Hoe kan ik mezelf beschermen tegen GHB (Sodium oxybate)?

Het beste wat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen GHB (Sodium oxybate) is om het niet te gebruiken. Als je denkt dat je verslaafd bent, zoek dan professionele hulp.

Conclusie:

GHB (Sodium oxybate) is een synthetische drug die zowel recreatief als medicinaal wordt gebruikt. Het is een zeer verslavende drug en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij overmatig gebruik. Als het wordt voorgeschreven door artsen, wordt de dosering individueel aangepast op basis van de behoeften van de patiënt. Als het wordt gebruikt als recreatieve drug, kan de dosering variëren van enkele milliliters tot enkele milligrammen.

De effecten van GHB (Sodium oxybate) zijn afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt gebruikt. Het kan leiden tot gevoelens van euforie, ontspanning en verhoogde seksuele gevoeligheid, maar kan ook slaperigheid, moeite met ademhalen en misselijkheid veroorzaken. Het is belangrijk om bewust te zijn van de gevaren van GHB (Sodium oxybate) en professionele hulp te zoeken als je denkt dat je verslaafd bent of iemand kent die verslaafd is.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto