Your Cart

Wat is Ibogaine? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Ibogaine is een krachtig hallucinogeen middel dat afkomstig is van de schors van de Afrikaanse iboga boom. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de Bwiti-cultuur in Gabon en Kameroen voor spirituele en therapeutische doeleinden. In de afgelopen decennia is ibogaine ook steeds meer gebruikt als behandeling voor drugsverslaving, met name voor opioïdenverslaving. In dit artikel zullen we meer in detail ingaan op wat ibogaine is, de duur en dosering van het middel, de effecten en bijwerkingen.

Wat is Ibogaine?

Ibogaine is een psychoactieve stof die voorkomt in de schors van de Afrikaanse iboga boom. Het is een krachtig hallucinogeen middel dat vaak wordt gebruikt voor spirituele doeleinden en als behandeling voor drugsverslaving. In de jaren ’60 werd ibogaine voor het eerst gebruikt in de Verenigde Staten als middel tegen drugsverslaving. Sindsdien is de populariteit van ibogaine als behandeling voor drugsverslaving alleen maar toegenomen.

Duur en dosering van Ibogaine

De duur en dosering van ibogaine hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd en het gewicht van de gebruiker, de specifieke toepassing en de kwaliteit van het middel. Over het algemeen wordt ibogaine in een dosis van 10-20 mg/kg lichaamsgewicht toegediend. De duur van de trip kan variëren van 8 tot 24 uur, afhankelijk van de dosering en de individuele reactie van de gebruiker.

Effecten van Ibogaine

Ibogaine heeft een aantal zeer krachtige effecten op het lichaam en de geest. De meeste mensen die ibogaine gebruiken ervaren een sterke hallucinogene trip die gepaard gaat met intense spirituele ervaringen. Ibogaine kan ook helpen bij het verlichten van symptomen van depressie en angst, en kan een gevoel van welzijn en optimisme bevorderen. Bovendien heeft ibogaine het potentieel om opioïdenverslaving te behandelen door het verminderen van de ontwenningsverschijnselen en het verminderen van de cravings naar drugs.

Bijwerkingen van Ibogaine

Hoewel ibogaine veelbelovend is als behandeling voor drugsverslaving, kan het ook ernstige bijwerkingen hebben. Een van de grootste risico’s van ibogaine is de mogelijkheid van hartritmestoornissen en hartstilstand, vooral bij mensen met een voorgeschiedenis van hartproblemen. Andere bijwerkingen van ibogaine zijn onder meer misselijkheid, braken, duizeligheid en desoriëntatie. Het is ook mogelijk dat de gebruiker na de trip nog enige tijd last heeft van desorientatie.

FAQ’s over Ibogaine

  1. Is ibogaine legaal? In de meeste landen is ibogaine illegaal of wordt het als een gereguleerd middel beschouwd. In sommige landen, zoals Mexico en Costa Rica, is ibogaine echter legaal en wordt het aangeboden als behandeling voor drugsverslaving.

  2. Is Ibogaine veilig? Ibogaine kan veilig zijn wanneer het wordt toegediend onder begeleiding van een ervaren medisch professional en in een geschikte omgeving. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ibogaine niet geschikt is voor iedereen en dat het een aantal ernstige bijwerkingen kan hebben.

  3. Hoe werkt ibogaine als behandeling voor drugsverslaving? Ibogaine werkt door het resetten van de hersenen en het verminderen van de cravings naar drugs. Het kan ook helpen bij het verlichten van ontwenningsverschijnselen en het verminderen van angst en depressie die vaak gepaard gaan met drugsverslaving.

Conclusie

Ibogaine is een krachtig hallucinogeen middel dat veelbelovend is als behandeling voor drugsverslaving. Het kan echter ernstige bijwerkingen hebben en moet alleen worden gebruikt onder toezicht van een ervaren medisch professional. Als je overweegt om ibogaine te gebruiken als behandeling voor drugsverslaving, is het belangrijk om alle risico’s en voordelen zorgvuldig af te wegen en een weloverwogen beslissing te nemen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen meer inzicht te krijgen in wat ibogaine is, de duur en dosering van het middel, de effecten en bijwerkingen.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto