Wat is Ibotenic acid? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Ibotenic Acid is een psychoactieve stof die voorkomt in verschillende soorten paddenstoelen, zoals de Amanita muscaria. Deze stof kan een aantal effecten hebben op het menselijk lichaam en is daarom populair onder sommige mensen die op zoek zijn naar een psychedelische ervaring. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Ibotenic Acid precies is, hoe het werkt, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Ibotenic Acid?

Ibotenic Acid is een psychoactieve stof die voorkomt in verschillende soorten paddenstoelen, zoals de Amanita muscaria. Het is een excitotoxine, wat betekent dat het in staat is om neuronen te overstimuleren en schade te veroorzaken aan de hersenen. In hoge doses kan het leiden tot hallucinaties, desoriëntatie en zelfs coma.

Duur

De duur van de effecten van Ibotenic Acid hangt af van verschillende factoren, zoals de dosering, de manier waarop het wordt ingenomen en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen kunnen de effecten van Ibotenic Acid tussen de 4 en 10 uur aanhouden.

Dosering

De dosering van Ibotenic Acid kan sterk variëren, afhankelijk van de gewenste effecten en de individuele gevoeligheid. Het is belangrijk om op te merken dat Ibotenic Acid zeer krachtig is en dat zelfs kleine hoeveelheden een sterk effect kunnen hebben. De aanbevolen dosering voor Ibotenic Acid ligt tussen de 10 en 30 milligram.

Effecten

De effecten van Ibotenic Acid kunnen variëren van mild tot zeer intens, afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Enkele van de effecten kunnen zijn:

 • Visuele hallucinaties
 • Euforie
 • Desoriëntatie
 • Veranderingen in de perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde hartslag
 • Verlies van eetlust
 • Misselijkheid en braken

Het is belangrijk om op te merken dat de effecten van Ibotenic Acid niet voorspelbaar zijn en dat het innemen van deze stof gevaarlijk kan zijn.

Bijwerkingen

Het innemen van Ibotenic Acid kan een aantal bijwerkingen hebben, waaronder:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Verwardheid
 • Misselijkheid en braken

Het is belangrijk om te weten dat Ibotenic Acid een potentieel toxische stof is en dat het innemen van deze stof gevaarlijk kan zijn.

FAQs

 1. Is Ibotenic Acid legaal? Ibotenic Acid is een gecontroleerde stof en is verboden in veel landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland.

 1. Kan het innemen van Ibotenic Acid leiden tot blijvende schade aan de hersenen? In hoge doses kan Ibotenic Acid schade veroorzaken aan de hersenen en in sommige gevallen kan dit leiden tot blijvende schade.

 2. Wat is de veiligste manier om Ibotenic Acid in te nemen? Er is geen veilige manier om Ibotenic Acid in te nemen. Het innemen van deze stof kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Conclusie

Ibotenic Acid is een psychoactieve stof die voorkomt in verschillende soorten paddenstoelen, zoals de Amanita muscaria. Het innemen van deze stof kan leiden tot hallucinaties, desoriëntatie en zelfs coma. Het is belangrijk om te weten dat Ibotenic Acid een potentieel toxische stof is en dat het innemen van deze stof gevaarlijk kan zijn. Als je overweegt om Ibotenic Acid in te nemen, is het belangrijk om eerst met een arts of een deskundige op het gebied van psychoactieve stoffen te overleggen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛