Wat is Isotonitazene? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Isotonitazene is een synthetische opioïde stof die de laatste jaren steeds vaker opduikt in de drugshandel. Het is een zeer krachtig middel dat gevaarlijk kan zijn bij verkeerd gebruik. In dit artikel gaan we dieper in op wat Isotonitazene is, hoe het werkt, wat de effecten en bijwerkingen zijn en waar je op moet letten bij het gebruik ervan.

Wat is Isotonitazene?

Isotonitazene is een synthetische opioïde stof die in 1972 voor het eerst werd gesynthetiseerd. Het is een zeer krachtige pijnstiller die ongeveer 100 keer sterker is dan morfine en 20 keer sterker dan fentanyl. Het wordt vaak verkocht onder verschillende namen, zoals “iso”, “iso’s” en “isode”. De stof is niet goedgekeurd voor menselijke consumptie en wordt daarom illegaal verkocht op de zwarte markt.

Duur en dosering De duur van de effecten van Isotonitazene varieert afhankelijk van de manier van toediening en de dosering. Bij intraveneus gebruik houdt de effecten ongeveer 1-2 uur aan, terwijl bij orale toediening de effecten tot wel 6 uur kunnen aanhouden. De dosering van Isotonitazene is extreem gevaarlijk. Een normale dosis voor therapeutisch gebruik is niet vastgesteld en kan leiden tot levensbedreigende situaties. Voor recreatief gebruik wordt aangeraden om niet meer dan 1-2 milligram te gebruiken.

Effecten van Isotonitazene De effecten van Isotonitazene zijn vergelijkbaar met die van andere opioïden. Het heeft een verdovend effect, vermindert pijn en veroorzaakt gevoelens van euforie. Andere effecten zijn onder meer een verlaagde hartslag, een verminderde ademhaling en verlies van bewustzijn. Overmatig gebruik van Isotonitazene kan leiden tot een overdosis en de dood.

Bijwerkingen van Isotonitazene Er zijn verschillende bijwerkingen verbonden aan het gebruik van Isotonitazene. Deze kunnen variëren van lichte tot ernstige symptomen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Verlaagde hartslag
 • Verminderde ademhaling
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Verwarring
 • Verlies van bewustzijn
 • Overdosis

FAQs

 1. Is Isotonitazene legaal? Nee, Isotonitazene is niet legaal. Het is een synthetische opioïde stof en verboden in Nederland.
 1. Hoe wordt Isotonitazene gebruikt? Isotonitazene kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals intraveneus, intramusculair, oraal of nasaal. Het wordt vaak verkocht in poedervorm of als tabletten.

 2. Hoe gevaarlijk is Isotonitazene? Isotonitazene is een zeer gevaarlijke stof die levensbedreigend kan zijn bij verkeerd gebruik. Het heeft een zeer hoge potentie en kan snel leiden tot een overdosis en de dood.

 3. Wat zijn de risico’s van het gebruik van Isotonitazene? De risico’s van het gebruik van Isotonitazene zijn onder meer verslaving, overdosis en de dood. Het kan ook leiden tot verschillende bijwerkingen, zoals verminderde ademhaling en verlies van bewustzijn.

Conclusie Isotonitazene is een zeer krachtige synthetische opioïde stof die steeds vaker opduikt in de drugshandel. Het is een gevaarlijke stof die snel kan leiden tot verslaving, overdosis en de dood. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Isotonitazene en om het gebruik ervan te vermijden. Als je verslaafd bent aan opioïden of hulp nodig hebt bij het stoppen met het gebruik van Isotonitazene, zoek dan professionele hulp.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛