Your Cart

Wat is Kratom? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Kratom is een plant uit de koffiefamilie die groeit in Zuidoost-Azië. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als traditioneel medicijn en heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen in het westen vanwege zijn vermeende therapeutische en recreatieve effecten. Kratom wordt meestal in poedervorm verkocht en kan worden ingenomen door het te mengen met water of voedsel. In deze artikel gaan we dieper in op wat Kratom is, hoe het werkt, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Kratom?

Kratom is de algemene naam voor de bladeren van de Mitragyna speciosa, een boom die voornamelijk in Zuidoost-Azië groeit. De bladeren worden geoogst en gedroogd voordat ze worden vermalen tot poeder. Kratom bevat verschillende actieve verbindingen, waaronder mitragynine en 7-hydroxymitragynine, die verantwoordelijk zijn voor de psychoactieve effecten.

Duur

De duur van Kratom effecten is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ingenomen dosis, de kwaliteit van het Kratom poeder, en de persoonlijke fysiologie van de gebruiker. Over het algemeen beginnen de effecten na ongeveer 10-15 minuten en kunnen ze tot enkele uren duren. De duur van de effecten kan variëren van persoon tot persoon, maar meestal houdt het 3-6 uur aan.

Dosering

De dosering van Kratom is ook afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gewenste effecten en de persoonlijke fysiologie van de gebruiker. Het is belangrijk om een veilige dosering aan te houden om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Voor beginners wordt aanbevolen om te beginnen met een lage dosering van 1-2 gram Kratom poeder. Na verloop van tijd kan de dosering worden verhoogd tot 3-5 gram voor milde effecten en tot 8 gram voor sterkere effecten.

Effecten

De effecten van Kratom kunnen variëren van mild tot sterk, afhankelijk van de ingenomen dosis en persoonlijke fysiologie van de gebruiker. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn:

 • Verhoogde energie en alertheid
 • Verbeterde stemming en concentratie
 • Pijnverlichting
 • Ontspanning en vermindering van angst
 • Verhoogde sociale interactie

Bijwerkingen

Hoewel Kratom als relatief veilig wordt beschouwd, zijn er wel enkele mogelijke bijwerkingen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Verstoring van de slaapcyclus
 • Verlies van eetlust
 • Verstoring van de spijsvertering

Bij hogere doseringen kunnen ook meer ernstige bijwerkingen optreden, zoals hallucinaties, verwardheid en ademhalingsproblemen. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en de instructies op de verpakking op te volgen.

FAQs

 1. Is Kratom legaal?

De legaliteit van Kratom varieert per land en regio. In Nederland is Kratom momenteel niet verboden en kan het worden gekocht bij specifieke online en offline winkels.

 1. Is Kratom verslavend?

Er is enige bezorgdheid dat Kratom verslavend kan zijn, vooral bij langdurig gebruik of hoge doseringen. Het is echter nog niet volledig bekend hoe verslavend Kratom is en meer onderzoek is nodig om dit te bevestigen.

 1. Kan Kratom worden gebruikt als medicijn?

Kratom wordt al eeuwenlang gebruikt als traditioneel medicijn in Zuidoost-Azië. Er zijn enkele onderzoeken die suggereren dat Kratom kan helpen bij pijnverlichting, angst en depressie, maar meer onderzoek is nodig om deze effecten te bevestigen.

 1. Kan Kratom worden gecombineerd met andere medicijnen?

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van Kratom met andere medicijnen, omdat het de werking van andere medicijnen kan beïnvloeden. Overleg daarom altijd met een arts voordat u Kratom combineert met andere medicijnen.

Conclusie

Kratom is een plant uit Zuidoost-Azië die populair is geworden vanwege zijn vermeende therapeutische en recreatieve effecten. Hoewel Kratom als relatief veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en de instructies op de verpakking op te volgen. Als u Kratom wilt gebruiken, is het belangrijk om eerst met een arts te overleggen om mogelijke interacties met andere medicijnen te voorkomen.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto