Your Cart

Wat is Lorazepam (Ativan)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Lorazepam, ook wel bekend als Ativan, is een medicijn dat behoort tot de groep van benzodiazepinen. Dit medicijn wordt voornamelijk gebruikt om angststoornissen, slapeloosheid, epileptische aanvallen en alcoholontwenningsverschijnselen te behandelen. Het werkt door de werking van bepaalde chemische stoffen in de hersenen te verminderen en zo de symptomen van deze aandoeningen te verlichten. In dit artikel zullen we meer leren over wat Lorazepam is, hoe het werkt, de doseringen, de effecten en de bijwerkingen.

Wat is Lorazepam (Ativan)?

Lorazepam, dat vaak onder de merknaam Ativan wordt verkocht, is een medicijn dat behoort tot de groep van benzodiazepinen. Het is een medicijn dat de werking van bepaalde chemicaliën in de hersenen vermindert en daardoor helpt bij het verminderen van angst, slapeloosheid, epileptische aanvallen en alcoholontwenningsverschijnselen. Het wordt vaak voorgeschreven door artsen en is verkrijgbaar in verschillende doseringen.

Hoe werkt Lorazepam (Ativan)?

Lorazepam werkt door de werking van bepaalde chemische stoffen in de hersenen te verminderen. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en vermindert de symptomen van angst, slapeloosheid en epileptische aanvallen. Het kan ook worden gebruikt om alcoholontwenningsverschijnselen te behandelen, omdat het de symptomen van ontwenning kan verminderen en de patiënt kan helpen om te stoppen met drinken.

Doseringen van Lorazepam (Ativan)

Lorazepam is verkrijgbaar in verschillende doseringen en de dosering hangt af van de aandoening die wordt behandeld en de leeftijd en gezondheid van de patiënt. Over het algemeen wordt het medicijn voorgeschreven voor korte perioden en is het niet bedoeld voor langdurig gebruik. De dosering kan variëren van 0,5 mg tot 2 mg per dag, afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt.

Effecten van Lorazepam (Ativan)

De effecten van Lorazepam kunnen van persoon tot persoon verschillen en zijn afhankelijk van de dosering en de aandoening die wordt behandeld. Over het algemeen heeft het medicijn een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan het angst verminderen, slaap bevorderen en epileptische aanvallen voorkomen. Het kan ook helpen bij alcoholontwenning door de symptomen van ontwenning te verminderen.

Bijwerkingen van Lorazepam (Ativan)

Hoewel Lorazepam vaak wordt voorgeschreven en als veilig wordt beschouwd, kan het ook bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid, duizeligheid en verwardheid. Andere bijwerkingen kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Verstopping of diarree
 • Geheugenproblemen
 • Problemen met coördinatie of evenwicht
 • Problemen met spreken
 • Spierzwakte
 • Veranderingen in eetlust

Als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals hallucinaties, ademhalingsproblemen of geelzucht, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.

FAQs

 1. Kan ik Lorazepam (Ativan) gebruiken als ik zwanger ben? Antwoord: Het wordt niet aanbevolen om Lorazepam te gebruiken als u zwanger bent, tenzij uw arts het nodig acht. Het kan namelijk schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de foetus.
 2. Kan Lorazepam verslavend zijn? Antwoord: Ja, Lorazepam kan verslavend zijn bij langdurig gebruik of bij hogere doses dan voorgeschreven.
 3. Kan ik Lorazepam gebruiken als ik alcohol drink? Antwoord: Het wordt afgeraden om Lorazepam te gebruiken als u alcohol drinkt, omdat dit het risico op bijwerkingen kan verhogen.

Conclusie

Lorazepam (Ativan) is een medicijn dat wordt gebruikt om angst, slapeloosheid, epileptische aanvallen en alcoholontwenningsverschijnselen te behandelen. Het werkt door de werking van bepaalde chemische stoffen in de hersenen te verminderen en zo de symptomen van deze aandoeningen te verlichten. Het kan echter bijwerkingen hebben, zoals slaperigheid, duizeligheid en verwardheid, en kan verslavend zijn bij langdurig gebruik. Als u Lorazepam gebruikt, is het belangrijk om de doseringen te volgen en de bijwerkingen goed in de gaten te houden. Als u ernstige bijwerkingen ervaart, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto