Wat is mCPP? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Methoxycarbonyl-meta-chloorfenylpiperazine, beter bekend als mCPP, is een psychoactieve stof die behoort tot de klasse van fenylpiperazine-derivaten. Het wordt vaak gebruikt als recreatieve drug vanwege de hallucinogene en stimulerende effecten. MCPP is echter niet legaal en kan gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik. In dit artikel zullen we meer te weten komen over wat mCPP is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is mCPP?

mCPP is een synthetische stof die vaak wordt gebruikt als een recreatieve drug. Het werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 70 van de vorige eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als een antidepressivum. Later werd het echter ontdekt dat het psychoactieve effecten had en werd het populair als recreatieve drug.

Duur van mCPP

De duur van mCPP kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen duurt het effect van mCPP ongeveer 3-6 uur.

Dosering van mCPP

De dosering van mCPP kan variëren afhankelijk van de ervaring van de gebruiker. Voor beginners wordt een dosering van 20-30 mg aanbevolen, terwijl ervaren gebruikers tot 100 mg kunnen innemen. Het is belangrijk om de dosering te controleren om te voorkomen dat je te veel inneemt en ongewenste bijwerkingen ervaart.

Effecten van mCPP

De effecten van mCPP zijn vergelijkbaar met die van andere stimulerende en hallucinogene drugs. Hieronder staan enkele van de effecten die gebruikers kunnen ervaren na het innemen van mCPP:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Euforie en opwinding
 • Hallucinaties en veranderingen in de perceptie van kleuren en geluiden
 • Verhoogde alertheid en energie
 • Misselijkheid en braken

Bijwerkingen van mCPP

Net als bij andere recreatieve drugs heeft mCPP ook bijwerkingen. Hieronder staan enkele van de bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van mCPP:

 • Angst en paniekaanvallen
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en braken
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Overmatig zweten

Veelgestelde vragen (FAQs)

 1. Is mCPP legaal? Nee, mCPP is niet legaal en wordt beschouwd als een illegale stof.

 2. Kan mCPP verslavend zijn? Ja, mCPP kan verslavend zijn en het gebruik ervan kan leiden tot afhankelijkheid.

 3. Wat moet ik doen als ik bijwerkingen ervaar? Als je bijwerkingen ervaart na het innemen van mCPP, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. Neem ook contact op met een verslavingszorgspecialist voor verdere behandeling en ondersteuning.

 1. Kan mCPP worden gedetecteerd in een drugstest? Ja, mCPP kan worden gedetecteerd in een drugstest.

 2. Is het veilig om mCPP te gebruiken? Nee, het gebruik van mCPP kan gevaarlijk zijn vanwege de bijwerkingen en het potentieel voor verslaving. Het wordt sterk afgeraden om deze stof te gebruiken.

Conclusie

mCPP is een psychoactieve stof die vaak wordt gebruikt als recreatieve drug vanwege de hallucinogene en stimulerende effecten. Het is echter niet legaal en kan gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik. Het is belangrijk om de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van mCPP te begrijpen voordat je besluit het te gebruiken. Als je ervoor kiest om mCPP te gebruiken, zorg er dan voor dat je de dosering controleert en medische hulp zoekt als je bijwerkingen ervaart. Het is altijd het beste om legale en veilige alternatieven te overwegen voor recreatieve drugs.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛