Wat is MDPHP? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

MDPHP (3′,4′-methyleendioxy-α-pyrrolidinohexiophenone) is een synthetisch cathinongeneesmiddel dat structureel vergelijkbaar is met andere stimulerende middelen zoals MDPV en α-PVP. Het is een populaire recreatieve drug die vaak wordt verkocht onder de straatnaam ‘Monkey Dust’. MDPHP is een krachtig stimulerend middel dat aanzienlijke effecten kan hebben op het centrale zenuwstelsel, wat leidt tot intense euforie en verhoogde energieniveaus.

Dit artikel geeft een diepgaand overzicht van MDPHP, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen. Door de potentiële risico’s en voordelen van het gebruik van MDPHP te begrijpen, kunnen individuen weloverwogen beslissingen nemen over het gebruik ervan.

Duur van MDPHP:

De duur van MDPHP kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wijze van inname, de dosering en individuele factoren zoals gewicht en tolerantie. Over het algemeen kunnen de effecten van MDPHP 4-6 uur aanhouden, hoewel sommige gebruikers een langere duur van de effecten kunnen ervaren.

Dosering van MDPHP:

De dosering van MDPHP kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wijze van inname, individuele tolerantie en het gewenste niveau van effecten. Het is echter belangrijk op te merken dat MDPHP een krachtig medicijn is en zelfs kleine hoeveelheden kunnen leiden tot significante effecten op het centrale zenuwstelsel.

De aanbevolen startdosering van MDPHP is 10-20 mg voor orale inname en 5-10 mg voor intranasaal gebruik. Veel gebruikers kunnen echter aanzienlijk hogere doses gebruiken, wat leidt tot een verhoogd risico op bijwerkingen.

Effecten van MDPHP:

De effecten van MDPHP kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering, wijze van inname en individuele factoren zoals gewicht en tolerantie. Over het algemeen is MDPHP een krachtig stimulerend medicijn dat kan leiden tot significante effecten op het centrale zenuwstelsel, waaronder:

 • Intense euforie
 • Verhoogde energieniveaus
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Verhoogde gezelligheid en spraakzaamheid
 • Verminderde eetlust

MDPHP kan echter ook leiden tot negatieve effecten, zoals:

 • Angst en paranoia
 • Agitatie en agressie
 • Slapeloosheid en slaapstoornissen
 • Hallucinaties en psychose
 • Cardiovasculaire problemen zoals hartritmestoornissen en hartaanval
 • Toevallen en convulsies

Bijwerkingen van MDPHP:

De bijwerkingen van MDPHP kunnen aanzienlijk zijn en individuen moeten zich bewust zijn van de mogelijke risico’s voordat ze dit medicijn gebruiken. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van MDPHP zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Zweten
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid en overgeven
 • Spierspanning en kaken op elkaar klemmen
 • Slapeloosheid en slaapstoornissen

Naast deze veel voorkomende bijwerkingen kan MDPHP ook leiden tot meer ernstige bijwerkingen, zoals cardiovasculaire problemen, toevallen en psychose. Langdurig gebruik van MDPHP kan ook leiden tot verslaving en afhankelijkheid.

Veelgestelde vragen:

V. Is MDPHP legaal?
A. MDPHP is in veel landen een gereguleerde stof, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het bezit en de distributie van MDPHP kan juridische gevolgen hebben.

V. Kan MDPHP leiden tot verslaving?
A. Ja, net als veel andere stimulerende middelen kan MDPHP bij langdurig gebruik leiden tot verslaving en afhankelijkheid.

V. Hoe wordt MDPHP doorgaans verbruikt?
A. MDPHP kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, waaronder orale inname, snuiven, roken of injecteren. Het injecteren of roken van MDPHP kan echter leiden tot grotere risico’s en nadelige effecten.

V. Kan MDPHP worden opgespoord in drugstests?
A. Ja, MDPHP kan worden gedetecteerd in drugstests en wordt vaak opgenomen in standaard drugspanels.

V. Wat moet ik doen als ik of iemand die ik ken nadelige effecten ondervindt van het gebruik van MDPHP?
A. Als u of iemand die u kent nadelige effecten ondervindt van het gebruik van MDPHP, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen. In sommige gevallen kunnen de effecten van MDPHP levensbedreigend zijn en kan onmiddellijk medisch ingrijpen noodzakelijk zijn.

Conclusie:

MDPHP is een krachtig synthetisch cathinongeneesmiddel dat aanzienlijke effecten kan hebben op het centrale zenuwstelsel. Hoewel het kan leiden tot intense euforie en verhoogde energieniveaus, kan het ook negatieve effecten en ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder cardiovasculaire problemen, toevallen en psychose. Personen die overwegen MDPHP te gebruiken, moeten zich bewust zijn van de mogelijke risico’s en weloverwogen beslissingen nemen over het gebruik ervan. Als u of iemand die u kent nadelige effecten ondervindt van het gebruik van MDPHP, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛