Wat is Mebroqualone? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Mebroqualone is een synthetische drug die bekend staat om zijn kalmerende en hypnotische effecten. Het is een lid van de quinazolinone klasse van verbindingen en is vergelijkbaar met benzodiazepinen in termen van zijn farmacologische eigenschappen. Mebroqualone werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 1960 en werd oorspronkelijk gebruikt als slaapmiddel. Tegenwoordig wordt het echter voornamelijk gebruikt als recreatieve drug vanwege zijn verdovende eigenschappen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de dosering, effecten, duur en bijwerkingen van Mebroqualone.

Dosering

De juiste dosering van Mebroqualone is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder leeftijd, gewicht, tolerantie en de gewenste effecten. Het wordt meestal in poedervorm of in capsules verkocht. De gemiddelde dosis ligt tussen de 100 en 200 milligram. Het is echter belangrijk om op te merken dat het gebruik van Mebroqualone zeer riskant kan zijn en kan leiden tot ongewenste bijwerkingen. Daarom wordt het sterk aanbevolen om altijd een arts of professionele zorgverlener te raadplegen voordat u deze drug gebruikt.

Effecten

Mebroqualone heeft een aantal effecten die vergelijkbaar zijn met die van benzodiazepinen. Het heeft een kalmerende en hypnotische werking en kan helpen bij het verminderen van angst en stress. Bovendien kan het ook een gevoel van euforie veroorzaken en de stemming verbeteren. Dit is de reden waarom Mebroqualone vaak wordt gebruikt als recreatieve drug.

Duur

De duur van de effecten van Mebroqualone varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dosering en tolerantie. Over het algemeen kunnen de effecten enkele uren aanhouden, maar het is belangrijk op te merken dat de drug lang in het lichaam kan blijven en daarom een ​​langdurig effect kan hebben.

Bijwerkingen

Mebroqualone kan een aantal bijwerkingen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met die van benzodiazepinen. Deze bijwerkingen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Verwardheid
 • Verminderde motorische coördinatie
 • Geheugenproblemen
 • Ademhalingsproblemen
 • Hallucinaties
 • Paranoïde gedachten
 • Verslaving

FAQs

 1. Is Mebroqualone legaal?

Nee, Mebroqualone is niet legaal en wordt beschouwd als een illegale drug.

 1. Kan Mebroqualone verslavend zijn?

Ja, Mebroqualone kan zeer verslavend zijn en het gebruik ervan kan leiden tot afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen bij stopzetting.

 1. Is Mebroqualone veilig?

Nee, Mebroqualone is zeer riskant en kan leiden tot ongewenste bijwerkingen, verslaving en overdosering. Het wordt sterk aanbevolen om altijd een arts of professionele zorgverlener te raadplegen voordat u deze drug gebruikt.

Conclusie

Mebroqualone is een synthetische drug die bekend staat om zijn kalmerende en hypnotische effecten. Het is echter zeer riskant en kan leiden tot ongewenste bijwerkingen, verslaving en overdosering. Het is daarom sterk aanbevolen om altijd een arts of professionele zorgverlener te raadplegen voordat u deze drug gebruikt. Als u verslaafd bent aan Mebroqualone of een andere drug, zoek dan onmiddellijk professionele hulp om u te helpen bij uw herstel.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛