Wat is Mephedrene (5-MMPA)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Mephedrene, ook wel bekend als 5-MMPA, is een psychoactieve stof die behoort tot de groep van cathinonen. Het is vergelijkbaar met andere drugs zoals amfetamine en MDMA. Het wordt vaak gebruikt als een recreatief middel vanwege de effecten die het kan hebben op de gebruiker. In dit artikel gaan we dieper in op wat Mephedrene is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Mephedrene (5-MMPA)?

Mephedrene is een synthetische stof die behoort tot de groep van cathinonen. Het heeft een stimulerende werking en kan leiden tot euforie, verhoogde energie en een gevoel van sociale verbondenheid. Het wordt vaak gebruikt als een recreatief middel en kan zowel oraal worden ingenomen als worden gerookt.

Duur:

De duur van de effecten van Mephedrene kan variëren afhankelijk van de dosering en de manier van inname. Over het algemeen duren de effecten tussen de 2 en 4 uur. Na deze periode zullen de effecten geleidelijk afnemen en zal de gebruiker terugkeren naar een normale staat van bewustzijn.

Dosering:

De dosering van Mephedrene kan variëren afhankelijk van de persoon en de gewenste effecten. Het wordt over het algemeen aanbevolen om met een lagere dosering te beginnen en deze geleidelijk te verhogen. Een normale dosering ligt tussen de 100 en 200 milligram. Het wordt sterk afgeraden om hogere doseringen te nemen omdat dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Effecten:

De effecten van Mephedrene kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de persoon. Over het algemeen kunnen de volgende effecten worden waargenomen:

 • Verhoogde energie en euforie
 • Gevoel van sociale verbondenheid
 • Toename van het uithoudingsvermogen
 • Verhoogde alertheid
 • Veranderingen in de perceptie van tijd en ruimte

Bijwerkingen:

Het gebruik van Mephedrene kan leiden tot verschillende bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de persoon. Over het algemeen kunnen de volgende bijwerkingen worden waargenomen:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angst en paranoia
 • Misselijkheid en braken
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Slapeloosheid

FAQs:

 1. Is Mephedrene legaal? Antwoord: In Nederland is Mephedrene sinds 2012 verboden en staat het op de lijst van harddrugs.

 2. Hoe lang blijft Mephedrene in mijn systeem?  Antwoord: De duur van Mephedrene in het systeem kan variëren afhankelijk van de dosering en de manier van inname. Over het algemeen kan het tot 72 uur in het systeem blijven.

 1. Kan Mephedrene leiden tot verslaving? Antwoord: Ja, Mephedrene kan leiden tot verslaving en het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze stof.

 2. Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van Mephedrene? Antwoord: Ja, het gebruik van Mephedrene kan leiden tot verschillende risico’s, waaronder ernstige bijwerkingen en verslaving.

Conclusie:

Mephedrene is een psychoactieve stof die behoort tot de groep van cathinonen. Het wordt vaak gebruikt als een recreatief middel vanwege de effecten die het kan hebben op de gebruiker. De duur van de effecten van Mephedrene kan variëren afhankelijk van de dosering en de manier van inname, maar over het algemeen duren de effecten tussen de 2 en 4 uur. Het wordt sterk afgeraden om hogere doseringen te nemen omdat dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen. Het gebruik van Mephedrene kan leiden tot verschillende risico’s, waaronder ernstige bijwerkingen en verslaving. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze stof en de mogelijke risico’s in overweging te nemen voordat men besluit om het te gebruiken.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛