Your Cart

Wat is Methaqualone (Quaalude)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Methaqualone, beter bekend als Quaalude, is een medicijn dat in de jaren ’70 erg populair was als kalmeringsmiddel en slaapmiddel. Het werd voornamelijk voorgeschreven voor patiënten met slaapproblemen en angststoornissen. Methaqualone is echter in de meeste landen inmiddels verboden, omdat het verslavend kan zijn en ernstige bijwerkingen kan hebben. In dit artikel lees je alles over de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Methaqualone.

Dosering van Methaqualone

De dosering van Methaqualone is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het gewicht en de gezondheidstoestand van de patiënt. Over het algemeen wordt een dosis van 300-500 mg per dag voorgeschreven. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering niet te overschrijden, omdat Methaqualone verslavend kan zijn en ernstige bijwerkingen kan hebben.

Duur van Methaqualone

De duur van Methaqualone is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering en de manier van toediening. Over het algemeen duurt het effect van Methaqualone ongeveer 4 tot 6 uur. Het wordt meestal ingenomen als tablet of capsule en kan oraal worden ingenomen.

Effecten van Methaqualone

Methaqualone heeft verschillende effecten op het lichaam en de geest. Het is een kalmerend middel en werkt als een sedativum. Het vermindert angst en spanning en zorgt voor een ontspannen gevoel. Ook heeft het een verdovend effect en kan het de spieren ontspannen. Sommige mensen voelen zich ook slaperig na het innemen van Methaqualone.

Bijwerkingen van Methaqualone

Het gebruik van Methaqualone kan leiden tot verschillende bijwerkingen, zowel op korte als lange termijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Verwardheid
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid

Op lange termijn kan Methaqualone verslavend zijn en kan het leiden tot afhankelijkheid en tolerantie. Ook kan het leiden tot geheugenproblemen en problemen met de coördinatie en het evenwicht.

FAQs

  1. Wat is Methaqualone? Methaqualone is een medicijn dat in de jaren ’70 populair was als kalmeringsmiddel en slaapmiddel. Het is echter in de meeste landen inmiddels verboden.

  2. Wat zijn de effecten van Methaqualone? Methaqualone is een kalmerend middel en werkt als een sedativum. Het vermindert angst en spanning en zorgt voor een ontspannen gevoel. Het heeft ook een verdovend effect en kan de spieren ontspannen. Sommige mensen voelen zich na inname van Methaqualone slaperig.

  1. Wat zijn de bijwerkingen van Methaqualone? Methaqualone kan leiden tot verschillende bijwerkingen, zowel op korte als lange termijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, misselijkheid, verwardheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Op lange termijn kan het leiden tot verslaving, afhankelijkheid, tolerantie, geheugenproblemen en problemen met de coördinatie en het evenwicht.

  2. Is Methaqualone nog verkrijgbaar? Methaqualone is in de meeste landen verboden en wordt niet meer voorgeschreven. Het kan echter nog wel illegaal worden verkregen.

Conclusie

Methaqualone, ook wel bekend als Quaalude, is een kalmerend middel dat in de jaren ’70 populair was. Het werd voornamelijk voorgeschreven voor patiënten met slaapproblemen en angststoornissen. Methaqualone is echter in de meeste landen verboden vanwege de verslavende en potentieel gevaarlijke bijwerkingen. Het is belangrijk om dit medicijn alleen op recept en onder toezicht van een arts te gebruiken. Raadpleeg altijd een arts als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van Methaqualone.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto