Your Cart

Wat is Methoxetamine (MXE)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Methoxetamine (MXE) is een synthetische dissociatieve drug die in 2010 op de markt kwam. Het is chemisch verwant aan ketamine en heeft vergelijkbare effecten op het lichaam. MXE is vooral populair onder gebruikers vanwege de intense hallucinaties en het vermogen om dissociatie te veroorzaken. In deze gids gaan we dieper in op wat Methoxetamine is, de duur van het effect, dosering, effecten, bijwerkingen en hoe het zich verhoudt tot andere dissociatieve drugs.

Wat is Methoxetamine (MXE)?

Methoxetamine (MXE) is een dissociatieve drug die werkt door de werking van de NMDA-receptor in de hersenen te blokkeren. Het is chemisch verwant aan ketamine en PCP, maar de effecten van MXE zijn uniek. De drug werd in 2010 op de markt gebracht als legaal alternatief voor ketamine. Het wordt vaak verkocht als een wit poeder en kan worden gesnoven, ingeademd, geïnjecteerd of oraal ingenomen.

Duur van effect

De duur van de effecten van MXE hangt af van de dosering en de wijze van inname. Over het algemeen beginnen de effecten binnen 20-30 minuten na inname en kunnen ze 4-6 uur aanhouden. Bij hogere doses kan het effect langer aanhouden. Het duurt meestal ongeveer 24 uur voordat de effecten volledig zijn uitgewerkt.

Dosering

De dosering van MXE is sterk afhankelijk van het gewicht, de tolerantie en de ervaring van de gebruiker. Een veilige startdosis voor een nieuwe gebruiker is ongeveer 5-10 milligram. Bij hogere doses kan het risico op bijwerkingen toenemen. Het is belangrijk om MXE altijd met zorg te gebruiken en de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Effecten

De effecten van MXE kunnen sterk variëren, afhankelijk van de dosering, de omgeving en de mentale toestand van de gebruiker. Over het algemeen veroorzaakt MXE een gevoel van euforie en ontspanning, gevolgd door intense hallucinaties en dissociatie. Andere effecten van MXE zijn onder meer:

 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Veranderingen in het visuele en auditieve waarnemingsvermogen
 • Verminderde pijngevoeligheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en braken
 • Verwarring en desoriëntatie
 • Verlies van motorische coördinatie

Bijwerkingen

Het gebruik van MXE kan leiden tot een aantal bijwerkingen, waaronder:

 • Misselijkheid en braken
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Verminderde motorische coördinatie
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Duizeligheid en hoofdpijn
 • Slapeloosheid en vermoeidheid
 • Angst en paranoia
 • Depressie en stemmingswisselingen

Sommige gebruikers melden ook dat MXE de dag na gebruik nog steeds invloed heeft op hun humeur en cognitieve functioneren.

Langdurig gebruik van MXE kan leiden tot ernstigere bijwerkingen, zoals geheugenproblemen, verminderde cognitieve functie en zelfs permanente schade aan de nieren of lever.

Het is ook belangrijk om op te merken dat MXE potentieel verslavend kan zijn en het risico op misbruik en overdosering toeneemt bij regelmatig gebruik.

Hoe verhoudt MXE zich tot andere dissociatieve drugs?

MXE is chemisch verwant aan ketamine en PCP, twee andere dissociatieve drugs. Het heeft vergelijkbare effecten, maar het duurt langer voordat de effecten van MXE volledig zijn uitgewerkt dan die van ketamine.

In vergelijking met andere dissociatieve drugs heeft MXE een hoger risico op bijwerkingen en misbruik. Het wordt vaak verkocht als een legaal alternatief voor ketamine, maar het is belangrijk op te merken dat het nog steeds illegaal is om MXE te bezitten en te gebruiken in veel landen.

FAQs

Q: Is MXE legaal? A: Nee, MXE is illegaal in veel landen, waaronder Nederland.

Q: Hoe lang duurt het voordat de effecten van MXE volledig zijn uitgewerkt? A: De effecten van MXE kunnen tot 24 uur aanhouden voordat ze volledig zijn uitgewerkt.

Q: Wat zijn de bijwerkingen van MXE? A: De bijwerkingen van MXE kunnen zijn: misselijkheid en braken, verwarring en desoriëntatie, verminderde motorische coördinatie, verhoogde hartslag en bloeddruk, duizeligheid en hoofdpijn, slapeloosheid en vermoeidheid, angst en paranoia, depressie en stemmingswisselingen.

Conclusie

Methoxetamine (MXE) is een synthetische dissociatieve drug die chemisch verwant is aan ketamine. Het kan intense hallucinaties en dissociatie veroorzaken en heeft vergelijkbare effecten op het lichaam als ketamine en PCP. De duur van de effecten van MXE hangt af van de dosering en de wijze van inname en het kan tot 24 uur duren voordat de effecten volledig zijn uitgewerkt. Het gebruik van MXE kan leiden tot bijwerkingen en het is belangrijk om MXE altijd met zorg te gebruiken en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Bovendien is het gebruik van MXE illegaal in veel landen, waaronder Nederland.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto