Wat is Methoxphenidine (MXP)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Methoxphenidine (MXP) is een synthetische dissociatieve stof die behoort tot de klasse van arylcyclohexylamines. Het is een relatief nieuwe stof die nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Het wordt ook wel bekend als 2-MeO-Diphenidine of 2-MeO-DIPH.

Hoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de effecten en risico’s van MXP, wordt het wel steeds vaker gebruikt als recreatieve drug. Het is belangrijk om meer te weten te komen over deze stof, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen, voordat je het overweegt te gebruiken.

Duur

De duur van de effecten van MXP kan variëren afhankelijk van de dosering en de manier van inname. Over het algemeen begint de werking van MXP ongeveer 20-30 minuten na inname en kan het 4-6 uur duren voordat de effecten volledig zijn verdwenen.

Dosering

De juiste dosering van MXP is belangrijk om de risico’s op bijwerkingen te minimaliseren. Omdat er nog niet veel onderzoek is gedaan naar deze stof, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosering. Over het algemeen wordt aangeraden om te beginnen met een kleine dosering van 5-10 mg en deze langzaam op te bouwen tot de gewenste effecten worden bereikt.

Het is belangrijk om te onthouden dat MXP een zeer potent middel is en dat een te hoge dosering kan leiden tot ernstige bijwerkingen. Het wordt daarom sterk afgeraden om te experimenteren met hogere doseringen dan aanbevolen.

Effecten

De effecten van MXP kunnen variëren afhankelijk van de dosering, de manier van inname en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen wordt MXP beschreven als een dissociatieve stof met vergelijkbare effecten als andere arylcyclohexylamines zoals ketamine.

De effecten van MXP kunnen onder meer zijn:

 • Euforie en verhoogde stemming
 • Gevoel van desoriëntatie en dissociatie
 • Veranderingen in visuele waarneming
 • Veranderingen in de ervaring van tijd en ruimte
 • Verstoring van het denken en de cognitieve functie
 • Veranderingen in de motorische functie en coördinatie

Het is belangrijk om op te merken dat de effecten van MXP niet voorspelbaar zijn en dat ze kunnen verschillen van persoon tot persoon. Daarnaast kunnen de effecten versterkt worden wanneer MXP gecombineerd wordt met andere drugs of alcohol.

Bijwerkingen

Hoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de bijwerkingen van MXP, zijn er wel enkele bijwerkingen bekend. Omdat MXP een relatief nieuwe stof is, is het echter belangrijk om voorzichtig te zijn en eventuele bijwerkingen te melden aan een medische professional.

Enkele van de bijwerkingen die kunnen optreden na gebruik van MXP zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Duizeligheid en desoriëntatie
 • Verwarring en angst
 • Hallucinaties en paranoia
 • Veranderingen in hartslag en bloeddruk
 • Ademhalingsproblemen

Het is belangrijk om op te merken dat de bijwerkingen van MXP ernstiger kunnen zijn bij hogere doseringen. Daarom wordt het sterk afgeraden om hogere doseringen dan aanbevolen te gebruiken.

FAQs

 1. Is MXP legaal? Antwoord: In Nederland is MXP illegaal volgens de Opiumwet.

 2. Is MXP verslavend? Antwoord: Er is nog niet veel bekend over de verslavende potentie van MXP, maar omdat het een potent middel is dat kan leiden tot ernstige bijwerkingen, wordt het gebruik ervan niet aangeraden.

 3. Hoe kan MXP worden ingenomen? Antwoord: MXP kan worden ingenomen via orale inname, insufflatie of injectie.

Conclusie

Methoxphenidine (MXP) is een synthetische dissociatieve stof die steeds vaker wordt gebruikt als recreatieve drug. Hoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de effecten en risico’s van MXP, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan.

De duur, dosering, effecten en bijwerkingen van MXP kunnen variëren afhankelijk van de individuele gevoeligheid en de manier van inname. Daarom is het belangrijk om de aanbevolen doseringen niet te overschrijden en eventuele bijwerkingen te melden aan een medische professional.

Als je ervoor kiest om MXP te gebruiken, zorg er dan voor dat je dit doet onder veilige omstandigheden en vermijd het combineren van MXP met andere drugs of alcohol. Onthoud dat illegale drugs nooit zonder risico zijn en dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid en welzijn.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛