Wat is methylon (βK-MDMA)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Methylon, ook bekend als βK-MDMA, is een synthetisch medicijn dat behoort tot de familie van gesubstitueerde amfetamine. Het is vergelijkbaar in structuur en effecten met MDMA (ecstasy) maar is niet zo krachtig. Methylon is een populair feestdrug dat vaak wordt verkocht in de vorm van kleine witte of gebroken witte kristallen of poeder. Het wordt meestal oraal ingenomen, maar het kan ook worden gesnoven of gerookt.

Methylon is een schema I gereguleerde stof in de Verenigde Staten, wat betekent dat het illegaal is om zonder licentie te produceren, te verspreiden of te bezitten. Het wordt echter nog steeds verkocht op de zwarte markt en wordt vaak op de markt gebracht als een wettelijk alternatief voor MDMA.

In dit artikel zullen we de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van methylon bespreken.

Duur:

De effecten van methylon kunnen 3-5 uur duren, afhankelijk van de dosering en de methode van inname. Als het oraal wordt ingenomen, kunnen de effecten tot 45 minuten duren om te beginnen. Indien gesnuifd, kunnen de effecten binnen 15-30 minuten beginnen. De piekeffecten komen meestal binnen 1-2 uur op en dalen vervolgens de komende 2-3 uur geleidelijk.

Dosering:

De dosering van methylon kan sterk variëren, afhankelijk van het individu en de methode van inname. Zoals bij elk medicijn, is het belangrijk om te beginnen met een kleine dosis en geleidelijk te verhogen als dat nodig is. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor dosering:

 • Oraal: 100-200 mg
 • Gesnoven: 50-100 mg
 • Gerookt: 10-20 mg

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat de dosering moet worden aangepast op basis van individuele tolerantie en gevoeligheid.

Effecten:

Methylon produceert een reeks effecten die vergelijkbaar zijn met die van MDMA. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn:

 • Euforie
 • Verhoogde energie en alertheid
 • Verhoogde gezelligheid en spreekbaarheid
 • Verhoogde zintuiglijke perceptie
 • Verhoogd seksueel verlangen en plezier
 • Verminderde angst en depressie

Bijwerkingen:

Hoewel methylon een reeks positieve effecten kan veroorzaken, kan het ook enkele negatieve bijwerkingen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Uitdroging
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angst en paranoia
 • Depressie en zelfmoordgedachten

Het is belangrijk op te merken dat deze bijwerkingen kunnen worden verergerd door hoge doses methylon te nemen of door het te gebruiken in combinatie met andere medicijnen of alcohol.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is methylon verslavend?
A: Ja, methylon kan verslavend zijn. Net als andere medicijnen in de amfetamine -familie, kan het gevoelens van plezier en beloning veroorzaken die kunnen leiden tot verslaving met langdurig gebruik.

Vraag: Is methylon legaal?
A: Nee, methylon is een schema I gereguleerde stof in de Verenigde Staten en is illegaal om zonder licentie te produceren, te verspreiden of te bezitten.

Vraag: Kan methylon worden gedetecteerd in een drugstest?
A: Ja, methylon kan tot 72 uur na gebruik in een drugstest worden gedetecteerd.

Conclusie:

Methylon kan echter ook negatieve bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, slapeloosheid en angst. Het is belangrijk op te merken dat methylon een schema I is die IN -substantie in de Verenigde Staten heeft gecontroleerd en illegaal is om zonder licentie te produceren, te verspreiden of te bezitten.

Hoewel sommige mensen methylon kunnen zien als een wettelijk alternatief voor MDMA, is het belangrijk om te begrijpen dat het nog steeds gevaarlijk en verslavend kan zijn. Als u of iemand die u kent, worstelt met middelenmisbruik, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Concluderend is methylon een synthetisch medicijn dat effecten produceert die vergelijkbaar zijn met MDMA. Het heeft een duur van 3-5 uur en de dosering kan variëren, afhankelijk van de innamemethode. Methylon kan zowel positieve als negatieve effecten veroorzaken en kan verslavend zijn met langdurig gebruik. Het is belangrijk om de risico’s van dit medicijn te begrijpen en om hulp te zoeken indien nodig.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛