Wat is Methylone (βk-MDMA)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Methylone, ook bekend als βk-MDMA, is een synthetische drug die behoort tot de cathinone-klasse van stimulerende middelen. Het is qua structuur vergelijkbaar met MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine), ook bekend als xtc, en heeft vergelijkbare effecten op het lichaam. Methylone is een relatief nieuwe drug en heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen als partydrug. Het gebruik ervan is echter in verband gebracht met een aantal nadelige effecten, waaronder verslaving, overdosering en zelfs de dood. In dit artikel zullen we onderzoeken wat Methylone is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Methylone (βk-MDMA)?

Methylone is een synthetisch stimulerend middel dat chemisch vergelijkbaar is met MDMA. Het werd eind jaren negentig voor het eerst gesynthetiseerd en werd begin jaren 2000 populair als recreatieve drug. Methylone wordt vaak verkocht als poeder of in pilvorm en wordt meestal oraal ingenomen.

Duur van Methylone (βk-MDMA)

De duur van Methylone varieert afhankelijk van de dosis en de wijze van inname. Bij orale inname kunnen de effecten van Methylone binnen 30 minuten tot een uur na inname worden gevoeld en kunnen ze 3-5 uur aanhouden. Bij snuiven kunnen de effecten binnen 5-10 minuten worden gevoeld en kunnen ze 1-2 uur aanhouden.

Dosering van Methylone (βk-MDMA)

De dosering van Methylone kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder lichaamsgewicht, tolerantie en wijze van inname. De aanbevolen dosis voor Methylone ligt echter tussen de 100-200 mg. Het is belangrijk op te merken dat het nemen van hogere doses Methylone het risico op bijwerkingen en zelfs overdosering kan verhogen.

Effecten van Methylone (βk-MDMA)

De effecten van Methylone zijn vergelijkbaar met die van MDMA, waaronder gevoelens van euforie, verhoogde gezelligheid en verhoogde zintuiglijke waarneming. Er is echter gemeld dat Methylone minder krachtig is dan MDMA, wat betekent dat gebruikers mogelijk hogere doses moeten nemen om de gewenste effecten te bereiken. Enkele andere effecten van Methylone zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwijde pupillen
 • Kaakklemmen en tandenknarsen
 • Misselijkheid en overgeven
 • Zweten en koude rillingen
 • Angst en paranoia
 • Hallucinaties en wanen (in hoge doses)

Bijwerkingen van Methylone (βk-MDMA)

Methylone is in verband gebracht met een aantal nadelige bijwerkingen, waaronder:

 • Verslaving: Methylone kan verslavend zijn en regelmatig gebruik kan leiden tot fysieke en psychologische afhankelijkheid.
 • Overdosering: Het innemen van hoge doses Methylone kan leiden tot een overdosis, die levensbedreigend kan zijn. Symptomen van een overdosis Methylone kunnen epileptische aanvallen, coma en ademhalingsfalen zijn.
 • Gezondheidseffecten op de lange termijn: Langdurig gebruik van Methylone is in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, lever- en nierschade en psychische stoornissen zoals depressie en angst.
 • Risicovol gedrag: Het gebruik van methylone is in verband gebracht met risicovol gedrag, zoals onveilig vrijen en rijden onder invloed.

Veelgestelde vragen:

V. Is Methylone legaal?
A. Methylone is een gereguleerde stof in de meeste landen, waaronder de Verenigde Staten. Het bezit en de distributie van Methylone kan leiden tot juridische gevolgen, waaronder boetes en gevangenisstraffen.

V. Kan Methylone worden opgespoord in drugstests?
A. Ja, Methylone kan worden opgespoord in drugstesten, waaronder urine- en bloedtesten. Het is belangrijk op te merken dat Methylone na gebruik enkele dagen in het systeem kan blijven.

V. Kan Methylone voor medische doeleinden worden gebruikt?
A. Nee, Methylone is niet goedgekeurd voor medisch gebruik en wordt beschouwd als een gevaarlijke en potentieel schadelijke drug.

Conclusie:

Methylone, ook bekend als βk-MDMA, is een synthetische stimulerende drug die chemisch vergelijkbaar is met MDMA. Hoewel het vergelijkbare effecten heeft als MDMA, wordt het als minder krachtig beschouwd en kan het leiden tot een aantal nadelige effecten, waaronder verslaving, overdosering en langdurige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Methylone te begrijpen voordat u het gebruikt, en om medicijnen altijd op verantwoorde wijze en met de nodige voorzichtigheid te gebruiken. Als u of iemand die u kent worstelt met drugsverslaving, zoek dan onmiddellijk professionele hulp.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛