Wat is Metizolam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Metizolam is een psychoactieve stof die vaak wordt gebruikt als slaapmiddel of kalmeringsmiddel. Het behoort tot de familie van benzodiazepinen en is nauw verwant aan andere geneesmiddelen zoals diazepam en lorazepam. Hoewel het nog niet zo bekend is als andere benzodiazepinen, wint Metizolam snel aan populariteit vanwege de potentie en effectiviteit ervan.

In deze gids leer je alles over Metizolam, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Metizolam?

Metizolam is een benzodiazepine-achtige stof die werkt op het centrale zenuwstelsel. Het wordt vaak gebruikt als slaapmiddel of kalmeringsmiddel vanwege de ontspannende effecten die het heeft op het lichaam.

De chemische naam voor Metizolam is 8-chloor-6- (2-fluorofenyl) -1-methyl-4H-imidazo [1,5-a] [1,4] benzodiazepine. Het heeft een molecuulgewicht van 342,75 g / mol.

Duur van Metizolam

De duur van de effecten van Metizolam hangt af van de dosering en de individuele gevoeligheid voor de stof. Over het algemeen beginnen de effecten binnen 30 minuten tot een uur na inname en duren ze ongeveer 6-8 uur. Het kan echter langer duren bij hogere doses.

Dosering van Metizolam

De aanbevolen dosering van Metizolam varieert afhankelijk van het doel van gebruik en de individuele gevoeligheid voor de stof. Voor de behandeling van angststoornissen kan de aanbevolen dosering tussen 0,25 mg en 0,5 mg liggen, terwijl voor de behandeling van slapeloosheid een hogere dosering van 1-2 mg kan worden gebruikt.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden, aangezien dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Effecten van Metizolam

De effecten van Metizolam zijn vergelijkbaar met die van andere benzodiazepinen. Het heeft een ontspannend en kalmerend effect op het lichaam en kan angst, spanning en slapeloosheid verminderen. Andere effecten van Metizolam zijn onder meer:

 • Verminderde spierkrampen
 • Verhoogde eetlust
 • Verhoogde gevoeligheid voor aanraking en lichamelijke sensaties
 • Verminderde coördinatie en reactietijd
 • Euforische gevoelens

Bijwerkingen van Metizolam

Hoewel Metizolam effectief kan zijn bij het behandelen van angststoornissen en slapeloosheid, zijn er ook een aantal bijwerkingen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Vermoeidheid
 • Verwardheid
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Geheugenproblemen
 • Verlies van coördinatie
 • Verminderde concentratie

Bij hogere doses of bij langdurig gebruik kan Metizolam ook leiden tot afhankelijkheid en verslaving. Het is daarom belangrijk om de dosering en de duur van het gebruik nauwlettend in de gaten te houden en het gebruik van Metizolam geleidelijk af te bouwen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

FAQs:

 1. Is Metizolam veilig?

Hoewel Metizolam effectief kan zijn bij het behandelen van angststoornissen en slapeloosheid, kan het ook leiden tot bijwerkingen en verslaving bij hogere doses of bij langdurig gebruik. Het is daarom belangrijk om de dosering en het gebruik van Metizolam nauwlettend in de gaten te houden en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts.

 1. Kan Metizolam worden gebruikt voor recreatieve doeleinden?

Ja, Metizolam wordt soms gebruikt voor recreatieve doeleinden vanwege de euforische effecten die het kan veroorzaken. Het is echter illegaal om Metizolam te gebruiken zonder voorschrift van een arts.

 1. Hoe snel werkt Metizolam?

De effecten van Metizolam beginnen meestal binnen 30 minuten tot een uur na inname en duren ongeveer 6-8 uur.

Conclusie:

Metizolam is een psychoactieve stof die vaak wordt gebruikt als slaapmiddel of kalmeringsmiddel. Het kan effectief zijn bij het behandelen van angststoornissen en slapeloosheid, maar het kan ook leiden tot bijwerkingen en verslaving bij hogere doses of bij langdurig gebruik. Het is daarom belangrijk om de dosering en het gebruik van Metizolam nauwlettend in de gaten te houden en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts. Als u meer informatie nodig heeft over het gebruik van Metizolam, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛