Wat is Nitromethaqualone? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Nitromethaqualone, ook wel bekend als NMQ, is een synthetische drug die behoort tot de quinazolinone-klasse. Het is een psychoactieve stof die wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden. Nitromethaqualone heeft vergelijkbare effecten als benzodiazepinen en barbituraten, en wordt soms gebruikt als een alternatief voor deze middelen. In dit artikel bespreken we de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Nitromethaqualone.

Duur:

De duur van de effecten van Nitromethaqualone varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen duren de effecten ongeveer 6-8 uur. Het duurt meestal 30-45 minuten voordat de effecten beginnen te werken.

Dosering:

De dosering van Nitromethaqualone is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder gewicht, lengte en tolerantie van de gebruiker. Het is belangrijk om te weten dat Nitromethaqualone een zeer potent middel is en dat het gemakkelijk tot overdosering kan leiden. De aanbevolen dosis ligt tussen de 50-150 mg per keer. Het is belangrijk om de dosis langzaam op te bouwen en nooit meer dan 300 mg per dag te nemen.

Effecten:

Nitromethaqualone heeft een aantal effecten op het lichaam en de geest. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn onder meer:

 • Euforie
 • Ontspanning
 • Verhoogde gevoeligheid voor aanraking
 • Verminderde angst
 • Slaperigheid
 • Vertraagde reactietijd

Bijwerkingen:

Zoals bij alle drugs het geval is, heeft Nitromethaqualone ook bijwerkingen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid
 • Braken
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Verwardheid
 • Geheugenverlies
 • Verminderde coördinatie

Het is belangrijk om te weten dat Nitromethaqualone ook verslavend kan zijn en dat langdurig gebruik kan leiden tot lichamelijke en psychische afhankelijkheid.

FAQs:

Q: Is Nitromethaqualone legaal? A: Nee, Nitromethaqualone is illegaal in de meeste landen, waaronder Nederland.

Q: Kan ik Nitromethaqualone veilig gebruiken? A: Nee, het gebruik van Nitromethaqualone is gevaarlijk en kan leiden tot ernstige bijwerkingen en overdosering.

Q: Hoe kan ik Nitromethaqualone herkennen? A: Nitromethaqualone wordt meestal verkocht als een wit poeder.

Q: Wat moet ik doen als ik vermoed dat iemand Nitromethaqualone heeft gebruikt?

A: Als je vermoedt dat iemand Nitromethaqualone heeft gebruikt en zich niet goed voelt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. Bel in geval van een noodgeval altijd het alarmnummer 112.

Q: Kan ik verslaafd raken aan Nitromethaqualone? A: Ja, Nitromethaqualone kan verslavend zijn en langdurig gebruik kan leiden tot lichamelijke en psychische afhankelijkheid.

Q: Zijn er veilige manieren om Nitromethaqualone te gebruiken? A: Nee, er zijn geen veilige manieren om Nitromethaqualone te gebruiken. Het gebruik van deze stof is gevaarlijk en kan leiden tot ernstige bijwerkingen en overdosering.

Conclusie:

Nitromethaqualone is een synthetische drug die wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden. Het heeft vergelijkbare effecten als benzodiazepinen en barbituraten, en wordt soms gebruikt als een alternatief voor deze middelen. Het is echter belangrijk om te weten dat Nitromethaqualone zeer potent is en dat het gemakkelijk tot overdosering kan leiden. Bovendien is deze stof illegaal en kan het verslavend zijn. Als je vermoedt dat iemand Nitromethaqualone heeft gebruikt en zich niet goed voelt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. Het is altijd beter om af te zien van het gebruik van deze stof en op zoek te gaan naar veiligere alternatieven.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛