Wat is NMT (Tryptaminen)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

NMT, ofwel N-methyltryptamine, is een psychoactieve stof die behoort tot de groep van tryptaminen. Deze stof komt van nature voor in sommige planten, maar kan ook synthetisch geproduceerd worden. Het wordt vaak gebruikt om hallucinogene ervaringen op te wekken. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over NMT, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is NMT (Tryptaminen)?

NMT is een stof die behoort tot de groep van tryptaminen, net als bijvoorbeeld DMT (dimethyltryptamine) en psilocybine (dat voorkomt in paddo’s). Het is een psychoactieve stof die ervoor kan zorgen dat je bijvoorbeeld visuele hallucinaties ervaart. NMT komt van nature voor in sommige planten, maar kan ook synthetisch geproduceerd worden.

Duur van NMT (Tryptaminen)

De duur van de effecten van NMT kan variëren, afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen kunnen de effecten van NMT 30 tot 60 minuten aanhouden, maar dit kan langer zijn als je een hogere dosering neemt. De piek van de effecten vindt meestal plaats na ongeveer 15 tot 30 minuten.

Dosering van NMT (Tryptaminen)

De dosering van NMT kan sterk variëren, afhankelijk van de gewenste effecten en de persoon die het inneemt. Over het algemeen wordt een dosering van 20-30 milligram als laag beschouwd, terwijl een dosering van 40-60 milligram als hoog wordt beschouwd. Het is belangrijk om te onthouden dat NMT een potentieel gevaarlijke stof is en dat het innemen ervan risico’s met zich meebrengt. Het wordt dan ook sterk afgeraden om zelf met deze stof te experimenteren.

Effecten van NMT (Tryptaminen)

De effecten van NMT kunnen sterk variëren, afhankelijk van de dosering en de persoon die het inneemt. Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld intense visuele hallucinaties, terwijl anderen juist een gevoel van verbondenheid en empathie ervaren. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende effecten van NMT:

 • Visuele hallucinaties, zoals veranderingen in kleur en vorm
 • Gevoelens van vrede en verbondenheid
 • Verhoogde empathie en gevoeligheid voor de emoties van anderen
 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en braken

Bijwerkingen van NMT (Tryptaminen)

Net als bij andere psychoactieve stoffen kan het gebruik van NMT leiden tot bijwerkingen. Sommige van deze bijwerkingen kunnen mild zijn, terwijl andere ernstiger kunnen zijn. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van NMT:

 • Misselijkheid en braken
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angstgevoelens en paranoia
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Duizeligheid en zwakte
 • Hoofdpijn en migraine

Het is belangrijk om te onthouden dat NMT een potentieel gevaarlijke stof is en dat het innemen ervan risico’s met zich meebrengt. Het wordt sterk afgeraden om zelf met deze stof te experimenteren.

FAQs over NMT (Tryptaminen)

 1. Is NMT legaal? NMT is een verboden stof en staat op de lijst van verboden middelen van de Opiumwet.

 2. Kan NMT verslavend zijn? Er is geen bewijs dat NMT verslavend is. Het wordt echter sterk afgeraden om deze stof te gebruiken vanwege de potentiële risico’s en bijwerkingen.

 3. Is NMT veilig? NMT is geen veilige stof en het gebruik ervan kan leiden tot ernstige bijwerkingen. Het wordt dan ook sterk afgeraden om deze stof te gebruiken.

Conclusie

NMT is een psychoactieve stof die behoort tot de groep van tryptaminen. Het kan worden gebruikt om hallucinogene ervaringen op te wekken, maar het gebruik ervan brengt ook potentieel gevaarlijke risico’s en bijwerkingen met zich mee. Het wordt sterk afgeraden om zelf met deze stof te experimenteren. Mocht je toch overwegen om NMT te gebruiken, dan is het belangrijk om dit alleen te doen onder medisch toezicht en na uitgebreide voorlichting over de mogelijke risico’s en bijwerkingen van deze stof. Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛