Wat is Nordazepam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Nordazepam is een medicijn dat behoort tot de benzodiazepine groep. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van angststoornissen en slaapproblemen. Het is een kalmerend middel en werkt door het vertragen van de activiteit in de hersenen. Nordazepam is een receptplichtig medicijn en kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over Nordazepam, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Duur:

Nordazepam heeft een lange halfwaardetijd van ongeveer 40 tot 50 uur. Dit betekent dat het medicijn langzaam uit het lichaam wordt afgebroken en dat de effecten langdurig kunnen aanhouden. De duur van de effecten kan variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dosering en de gevoeligheid van de persoon voor het medicijn.

Dosering:

De dosering van Nordazepam wordt bepaald door een arts en kan variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden van de patiënt. Over het algemeen wordt Nordazepam voorgeschreven in doseringen van 5 tot 15 mg per dag, verdeeld over twee tot drie doses. De dosering kan worden aangepast op basis van de reactie van de patiënt op het medicijn en eventuele bijwerkingen.

Effecten:

Nordazepam heeft een aantal effecten op het lichaam, waaronder:

 • Kalmerend effect: Nordazepam heeft een kalmerend effect op de hersenen en kan helpen bij de behandeling van angststoornissen en slaapproblemen.
 • Spierverslappend effect: Nordazepam kan ook helpen bij de behandeling van spierkrampen en spierspanning door het spierweefsel te ontspannen.
 • Anticonvulsief effect: Nordazepam kan worden voorgeschreven voor de behandeling van epileptische aanvallen.

Bijwerkingen:

Net als bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Nordazepam. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder andere:

 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid
 • Slaperigheid
 • Droge mond

In zeldzame gevallen kunnen er ernstigere bijwerkingen optreden, zoals geheugenverlies, hallucinaties en ademhalingsproblemen. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen als u een van deze symptomen ervaart.

FAQs:

 1. Wat moet ik doen als ik een dosis van Nordazepam heb gemist? Als u een dosis heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.
 1. Kan Nordazepam verslavend zijn? Ja, Nordazepam kan verslavend zijn bij langdurig gebruik of bij hogere doseringen dan voorgeschreven. Het is belangrijk om de dosering te volgen die door uw arts is voorgeschreven en om het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven.

 2. Kan ik Nordazepam gebruiken tijdens de zwangerschap? Nordazepam mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, tenzij het strikt noodzakelijk is. Als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, bespreek dan de risico’s en voordelen van het gebruik van Nordazepam met uw arts.

Conclusie:

Nordazepam is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van angststoornissen, slaapproblemen en spierkrampen. Het heeft een lange halfwaardetijd en kan langdurige effecten hebben op het lichaam. De dosering van Nordazepam wordt bepaald door een arts en het is belangrijk om de voorgeschreven dosering te volgen om bijwerkingen en verslaving te voorkomen. Raadpleeg uw arts als u vragen heeft over het gebruik van Nordazepam of als u bijwerkingen ervaart.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛