Wat is Norflurazepam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Norflurazepam is een medicijn dat valt onder de categorie van benzodiazepinen. Het wordt voorgeschreven voor mensen die lijden aan angststoornissen, slapeloosheid en andere soortgelijke aandoeningen. Het heeft een kalmerend en ontspannend effect op het lichaam, waardoor mensen zich beter voelen. Maar, voordat u begint met het gebruik van dit medicijn, is het belangrijk om te begrijpen wat het is, hoe het werkt en welke bijwerkingen het kan hebben. In dit artikel leest u alles over Norflurazepam, waaronder de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Norflurazepam?

Norflurazepam is een medicijn dat behoort tot de familie van benzodiazepinen. Benzodiazepinen zijn medicijnen die worden gebruikt om angst, slapeloosheid en andere soortgelijke aandoeningen te behandelen. Norflurazepam is een afgeleide van het medicijn Flurazepam en wordt vaak voorgeschreven als een slaapmiddel of een middel tegen angst.

Het medicijn werkt door de activiteit van bepaalde chemicaliën in de hersenen te verminderen. Deze chemicaliën, bekend als neurotransmitters, zijn verantwoordelijk voor het reguleren van emoties, humeur en gevoelens van angst en stress. Door de activiteit van deze chemicaliën te verminderen, kan Norflurazepam mensen helpen zich meer ontspannen en kalm te voelen.

Duur van Norflurazepam:

De duur van Norflurazepam kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De duur van het effect van Norflurazepam hangt bijvoorbeeld af van de dosering, de individuele stofwisseling, en de manier waarop het medicijn wordt ingenomen. Over het algemeen heeft Norflurazepam een langere werkingsduur dan andere benzodiazepinen, waardoor het geschikt is als slaapmiddel.

Dosering van Norflurazepam:

De dosering van Norflurazepam kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het geslacht en de aandoening die wordt behandeld. Norflurazepam wordt meestal voorgeschreven als een tablet die oraal wordt ingenomen. De aanbevolen dosering voor Norflurazepam is meestal 2 tot 4 milligram per dag voor volwassenen. De dosering moet echter altijd worden voorgeschreven door een arts en het is belangrijk om de voorgeschreven dosis niet te overschrijden.

Effecten van Norflurazepam:

Norflurazepam heeft een kalmerend en ontspannend effect op het lichaam. Het helpt mensen die lijden aan angst, slapeloosheid en andere soortgelijke aandoeningen om zich meer ontspannen en kalm te voelen

Bijwerkingen van Norflurazepam:

Hoewel Norflurazepam effectief kan zijn bij het behandelen van angst, slapeloosheid en andere soortgelijke aandoeningen, kan het ook bijwerkingen hebben. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van Norflurazepam zijn onder meer:

 • Slaperigheid en vermoeidheid
 • Duizeligheid en licht gevoel in het hoofd
 • Verwarring en desoriëntatie
 • Geheugenproblemen en concentratieproblemen
 • Spierzwakte en coördinatieproblemen

Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en braken
 • Maag- en darmproblemen
 • Huiduitslag en jeuk
 • Veranderingen in libido en seksuele functie
 • Problemen met het urineren

Als u last heeft van een van deze bijwerkingen of als u zich zorgen maakt over eventuele bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts.

FAQs:

 1. Is Norflurazepam verslavend?

Ja, net als andere benzodiazepinen kan Norflurazepam verslavend zijn als het gedurende lange tijd en in hoge doses wordt gebruikt. Het wordt aanbevolen om het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en niet langer dan nodig.

 1. Mag ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Norflurazepam?

Nee, het wordt afgeraden om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Norflurazepam omdat alcohol de effecten van het medicijn kan versterken en het risico op bijwerkingen kan vergroten.

 1. Kan Norflurazepam worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Het wordt niet aanbevolen om Norflurazepam te gebruiken tijdens de zwangerschap, omdat het medicijn de ontwikkeling van de foetus kan beïnvloeden en geboorteafwijkingen kan veroorzaken.

Conclusie:

Norflurazepam is een medicijn dat wordt gebruikt om angst, slapeloosheid en andere soortgelijke aandoeningen te behandelen. Het heeft een kalmerend en ontspannend effect op het lichaam en kan mensen helpen zich meer ontspannen en kalm te voelen. Het is echter belangrijk om te begrijpen wat Norflurazepam is, hoe het werkt en welke bijwerkingen het kan hebben voordat u het gaat gebruiken. Als u Norflurazepam voorgeschreven krijgt, volg dan altijd de voorgeschreven dosering en neem contact op met uw arts als u zich zorgen maakt over eventuele bijwerkingen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛