Wat is Pagoclone? Effecten, Bijwerkingen, Dosering, Duur

Angststoornissen zijn een veel voorkomende psychische aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. Hoewel er verschillende medicijnen beschikbaar zijn om angst te behandelen, is Pagoclone een relatief nieuw medicijn dat veelbelovende resultaten heeft laten zien. In dit artikel zullen we onderzoeken wat Pagoclone is, de effecten, bijwerkingen, dosering en duur om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over het gebruik ervan.

Wat is Pagoclone?

Pagoclone is een medicijn dat behoort tot een klasse geneesmiddelen die bekend staat als selectieve GABA-A-agonisten. Het werkt door zich te richten op de gamma-aminoboterzuur (GABA)-receptoren in de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor het verminderen van angst en het bevorderen van ontspanning.

Het medicijn werd oorspronkelijk ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Indevus in de vroege jaren 2000 als een mogelijke behandeling voor angststoornissen, met name sociale fobie. Het medicijn kreeg echter geen goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vanwege zorgen over de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen.

Effecten van Pagoclone:

Van Pagoclone is aangetoond dat het zowel positieve als negatieve effecten op het lichaam heeft. Enkele van de positieve effecten zijn:

 • Verminderde angst- en stressniveaus
 • Verbeterde stemming en gevoelens van welzijn
 • Verhoogde ontspanning en kalmte
 • Verbeterde slaapkwaliteit

Het medicijn heeft echter ook enkele negatieve effecten, waaronder:

 • Duizeligheid en licht gevoel in het hoofd
 • Misselijkheid en overgeven
 • Hoofdpijn en vermoeidheid
 • Verminderde cognitieve functie en geheugen
 • Lichamelijke afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen deze bijwerkingen zal ervaren, en sommigen zullen ze in mindere mate ervaren dan anderen.

Bijwerkingen van Pagoclone:

Zoals bij elk medicijn, kan Pagoclone bijwerkingen hebben. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Slaperigheid en vermoeidheid
 • Duizeligheid en licht gevoel in het hoofd
 • Misselijkheid en overgeven
 • Hoofdpijn
 • Droge mond
 • Diarree
 • Wazig zicht
 • Veranderingen in eetlust en gewicht

In zeldzame gevallen kan het medicijn ernstigere bijwerkingen veroorzaken, zoals:

 • Aanvallen
 • Allergische reacties
 • Zelfmoordgedachten of -gedrag

Als u een van deze ernstigere bijwerkingen ervaart, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Dosering van Pagoclone:

De dosering van Pagoclone is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw leeftijd, gewicht en medische geschiedenis. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen met betrekking tot de dosering en duur van het medicijn.

Doorgaans is de startdosering van Pagoclone 0,5 mg, tweemaal daags ingenomen. Uw arts kan de dosering verhogen of verlagen op basis van hoe u op het geneesmiddel reageert. De maximaal aanbevolen dosering is 2 mg per dag.

Duur van Pagoclone:

De duur van de behandeling met Pagoclone hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst van uw angststoornis en hoe goed u reageert op de medicatie. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen met betrekking tot de duur van de behandeling.

Over het algemeen mag Pagoclone alleen worden gebruikt voor kortdurende behandeling van angst, meestal niet langer dan 2-4 weken. Langdurig gebruik van het medicijn kan leiden tot lichamelijke afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Kan Pagoclone naast angst worden gebruikt om andere aandoeningen te behandelen?

A: Nee, Pagoclone is alleen goedgekeurd voor de behandeling van angststoornissen.

Vraag: Is Pagoclone verslavend?

A: Ja, Pagoclone kan verslavend zijn bij langdurig gebruik of bij hogere doseringen dan aanbevolen. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen met betrekking tot de dosering en duur van het medicijn om het risico op verslaving te voorkomen.

Vraag: Kan Pagoclone worden gebruikt tijdens zwangerschap of borstvoeding?

A: De veiligheid van Pagoclone tijdens zwangerschap of borstvoeding is niet bekend. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u het medicijn gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Vraag: Wat moet ik doen als ik een dosis Pagoclone mis?

A: Als u een dosis Pagoclone bent vergeten, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Conclusie:

Pagoclone is een medicijn dat effectief kan zijn bij de behandeling van angststoornissen, maar het kan ook negatieve bijwerkingen en het risico op verslaving hebben. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen met betrekking tot de dosering en duur van het medicijn om het risico op bijwerkingen en verslaving te minimaliseren. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart of als u zich zorgen maakt over het gebruik van Pagoclone.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛