Wat is Peyote? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Peyote is een psychoactieve stof die wordt gebruikt in religieuze en spirituele praktijken. Het wordt gewonnen uit de peyote cactus en bevat een actief ingrediënt genaamd mescaline, dat hallucinogene effecten heeft. Peyote wordt vaak gebruikt door inheemse gemeenschappen in Mexico en Zuidwest-Amerika, maar wordt ook steeds populairder onder recreatieve gebruikers.

In deze gids zullen we meer leren over Peyote, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Peyote?

Peyote is een kleine, stekelige cactus die groeit in de woestijngebieden van Mexico en Zuidwest-Amerika. Het wordt al duizenden jaren gebruikt door inheemse gemeenschappen voor religieuze en spirituele praktijken. De stof bevat mescaline, een krachtig hallucinogeen middel dat een intense trip kan veroorzaken.

Duur van Peyote

De duur van Peyote kan variëren, afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen begint de trip na ongeveer 30 minuten tot een uur na inname en kan het tot 12 uur duren. Na de piek van de trip kunnen de effecten nog enkele uren aanhouden.

Dosering van Peyote

De dosering van Peyote kan variëren, afhankelijk van de sterkte van de cactus en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen wordt een gemiddelde dosering beschouwd als ongeveer 10-20 gram verse cactus, wat overeenkomt met ongeveer 200-400 milligram mescaline. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het doseren, omdat te veel Peyote kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Effecten van Peyote

De effecten van Peyote kunnen zeer intens zijn en kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn onder meer:

 • Visuele hallucinaties
 • Gevoelens van euforie
 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Veranderd bewustzijn
 • Verhoogde zintuiglijke waarneming
 • Verhoogde creativiteit

Bijwerkingen van Peyote

Hoewel Peyote een krachtige en potentieel geneeskrachtige stof kan zijn, kan het ook enkele bijwerkingen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en braken
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angst en paniek
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Overgevoeligheid voor geluiden en licht

FAQs over Peyote

 1. Is Peyote legaal? In Nederland is Peyote niet legaal. Het staat op de lijst van verboden middelen volgens de Opiumwet.

 2. Hoe wordt Peyote traditioneel gebruikt? Inheemse gemeenschappen in Mexico en Zuidwest-Amerika gebruiken Peyote traditioneel in religieuze en spirituele ceremonies. Het wordt meestal gekauwd of gedronken als thee.

 3. Is Peyote verslavend? Er is geen bewijs dat Peyote fysiek verslavend is. Het is echter wel mogelijk dat iemand psychologisch afhankelijk kan worden van de ervaring van de trip.

 4. Kan Peyote gevaarlijk zijn? Ja, Peyote kan gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt of gedoseerd. Het kan leiden tot ernstige bijwerkingen zoals paranoia, psychotische episodes en zelfs coma.

Conclusie

Peyote is een krachtige psychoactieve stof die traditioneel wordt gebruikt in religieuze en spirituele praktijken. Het bevat mescaline, een hallucinogeen middel dat intense effecten kan veroorzaken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het doseren van Peyote en de mogelijke bijwerkingen te begrijpen voordat je het gebruikt. Peyote is in Nederland niet legaal en het wordt afgeraden om het recreatief te gebruiken. Raadpleeg altijd een professionele hulpverlener voordat je Peyote gebruikt.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛