Your Cart

Wat is Phenazepam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Phenazepam is een krachtige benzodiazepine die voornamelijk wordt gebruikt om angst en slapeloosheid te behandelen. Het werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 70 en is sindsdien een populaire medicatie geworden in verschillende landen over de hele wereld.

In dit artikel gaan we dieper in op wat Phenazepam is, hoe het werkt, de juiste doseringen, mogelijke bijwerkingen en andere belangrijke informatie die je moet weten voordat je deze medicatie gebruikt.

Wat is Phenazepam?

Phenazepam behoort tot de groep van benzodiazepines, die geneesmiddelen zijn die worden gebruikt om angst, slapeloosheid en epileptische aanvallen te behandelen. Het werkt door de activiteit van bepaalde chemicaliën in de hersenen te verminderen, waardoor het lichaam zich ontspant en rustiger wordt.

Phenazepam is een krachtig medicijn en is alleen op recept verkrijgbaar. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules en injecteerbare vloeistoffen.

Duur van Phenazepam:

De duur van de werking van Phenazepam varieert afhankelijk van de persoon die het gebruikt en de dosering die wordt ingenomen. Over het algemeen kan de werking tussen de 6 en 12 uur duren.

Dosering van Phenazepam:

De dosering van Phenazepam is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de patiënt, de ernst van de symptomen en de algehele gezondheidstoestand van de patiënt. Het is belangrijk om de aanwijzingen van een arts op te volgen bij het gebruik van Phenazepam.

De aanbevolen dosering voor volwassenen is meestal tussen de 0,5 en 1 mg, één tot drie keer per dag. De maximale dagelijkse dosis mag niet hoger zijn dan 10 mg. Het is belangrijk om de dosering niet te verhogen zonder de instructies van een arts.

Effecten van Phenazepam:

Phenazepam heeft verschillende effecten op het lichaam, waaronder:

 • Ontspanning van de spieren
 • Vermindering van angst
 • Vermindering van spanning en zorgen
 • Inductie van slaap
 • Verlichting van epileptische aanvallen

Bijwerkingen van Phenazepam:

Hoewel Phenazepam nuttig kan zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen, kan het ook enkele bijwerkingen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid
 • Vermoeidheid
 • Verwardheid
 • Geheugenproblemen
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Verstoorde coördinatie

Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer agitatie, hallucinaties, en verergering van de symptomen van depressie en angst. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen als er ernstige bijwerkingen optreden, zoals ademhalingsproblemen, zwelling van het gezicht of de keel, en flauwvallen.

Het is ook belangrijk om te weten dat Phenazepam verslavend kan zijn bij langdurig gebruik. Mensen die deze medicatie langdurig gebruiken, kunnen tolerantie ontwikkelen en een hogere dosis nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken. Dit kan leiden tot verslaving en ontwenningsverschijnselen wanneer de medicatie wordt gestopt.

Het is daarom belangrijk om Phenazepam alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en de medicatie niet langer te gebruiken dan nodig is.

FAQs:

Q: Is Phenazepam veilig?

A: Phenazepam is veilig wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt en alleen op voorschrift van een arts wordt ingenomen. Zoals bij elk medicijn, zijn er echter risico’s verbonden aan het gebruik ervan, en is het belangrijk om de aanwijzingen van een arts op te volgen en eventuele bijwerkingen te melden.

Q: Kan Phenazepam verslavend zijn?

A: Ja, Phenazepam kan verslavend zijn bij langdurig gebruik. Het is belangrijk om de medicatie alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en de dosering niet te verhogen zonder hun instructies.

Q: Kan Phenazepam worden gecombineerd met andere medicijnen?

A: Het is belangrijk om eventuele andere medicijnen die je gebruikt te bespreken met een arts voordat je Phenazepam gebruikt. Sommige medicijnen kunnen interageren met Phenazepam en het risico op bijwerkingen verhogen.

Conclusie:

Phenazepam is een krachtig medicijn dat wordt gebruikt om angst, slapeloosheid en epileptische aanvallen te behandelen. Het kan effectief zijn bij de behandeling van deze aandoeningen, maar kan ook bijwerkingen en verslaving veroorzaken bij langdurig gebruik.

Het is belangrijk om Phenazepam alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts, de dosering niet te verhogen zonder hun instructies en eventuele bijwerkingen te melden. Als je vragen hebt over het gebruik van Phenazepam, raadpleeg dan een arts.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto