Wat is Phencyclidine (PCP)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Phencyclidine (PCP), ook wel bekend als Angel Dust, is een krachtige verdovende middel dat een hallucinogeen effect heeft op de gebruiker. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een anestheticum voor dieren, maar werd later ook gebruikt als een recreatieve drug vanwege de intense euforie en gevoelens van dissociatie die het kan veroorzaken. Het gebruik van PCP is echter zeer gevaarlijk en kan leiden tot ernstige bijwerkingen en verslaving. In dit artikel zullen we alles bespreken wat u moet weten over PCP, inclusief de duur, doseringen, effecten en bijwerkingen.

Wat is Phencyclidine (PCP)?

Phencyclidine (PCP) is een synthetische drug die wordt gebruikt als verdovingsmiddel voor dieren. Het werd in de jaren 50 ontwikkeld door Parke-Davis en werd later ook gebruikt als een recreatieve drug. Het wordt meestal in poedervorm verkocht, maar kan ook in tabletten of capsules worden gevonden. PCP is een dissociatieve drug, wat betekent dat het de gebruiker loskoppelt van zijn of haar lichaam en geest.

Duur en dosering van PCP
De duur van PCP is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering, de wijze van toediening en de tolerantie van de gebruiker. Over het algemeen duurt het effect van PCP tussen de 4 en 6 uur. De dosering van PCP is zeer variabel en kan variëren van 5 tot 25 milligram. Hogere doseringen kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen en zelfs dodelijke overdoses.

Effecten van PCP
De effecten van PCP zijn zeer divers en kunnen variëren van persoon tot persoon. De meest voorkomende effecten zijn onder andere:

 • Euforie
 • Hallucinaties
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Gevoelens van dissociatie
 • Verminderde pijnperceptie
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Verlies van coördinatie en controle over het lichaam

Bijwerkingen van PCP
Het gebruik van PCP kan leiden tot ernstige bijwerkingen, waaronder:

 • Psychotische reacties
 • Agitatie en agressie
 • Misselijkheid en braken
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Convulsies en spiertrekkingen
 • Coma en de dood

Risico’s van PCP-gebruik
Het gebruik van PCP is zeer gevaarlijk en kan leiden tot verslaving en ernstige bijwerkingen. Bovendien kan PCP het risico op ongelukken en verwondingen vergroten vanwege de desoriëntatie en verlies van controle over het lichaam. PCP kan ook leiden tot psychische problemen op lange termijn, zoals angststoornissen en depressie. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen veilige dosis PCP bestaat, en dat zelfs kleine hoeveelheden kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen en risico’s.

Behandeling en herstel van PCP-verslaving
Als u verslaafd bent aan PCP, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken om te herstellen. De behandeling van PCP-verslaving omvat meestal detoxificatie om de drug uit het lichaam te verwijderen, gevolgd door therapie en counseling om de onderliggende oorzaken van de verslaving aan te pakken. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar, zoals residentiële behandeling, dagbehandeling en ambulante behandeling. Het is belangrijk om een behandeling te vinden die past bij uw individuele behoeften en omgeving.

FAQs:

Q: Is PCP legaal? A: Nee, PCP is illegaal in de meeste landen, waaronder Nederland.

Q: Hoe wordt PCP gebruikt? A: PCP wordt meestal gerookt, gesnoven of ingeslikt.

Q: Hoe snel treedt het effect van PCP op? A: Het effect van PCP treedt meestal op binnen 5-10 minuten na toediening.

Conclusie: Phencyclidine (PCP) is een zeer gevaarlijke drug die ernstige bijwerkingen en risico’s met zich meebrengt. Het gebruik van PCP kan leiden tot verslaving, psychische problemen en lichamelijke verwondingen. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen veilige dosis PCP bestaat en dat het gebruik ervan zeer gevaarlijk is. Als u verslaafd bent aan PCP, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken om te herstellen. Neem contact op met een verslavingsdeskundige of behandelaar voor meer informatie over behandelingsopties en ondersteuning.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛