Wat is Phenethylamine? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Phenethylamine is een organische chemische verbinding die van nature voorkomt in het lichaam en ook als voedingssupplement kan worden ingenomen. Het heeft verschillende toepassingen en kan helpen bij het verbeteren van de stemming, het verminderen van angst en het stimuleren van gewichtsverlies. In dit artikel gaan we dieper in op wat Phenethylamine is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Phenethylamine?

Phenethylamine is een natuurlijk voorkomende chemische stof in het lichaam. Het is een belangrijke neurotransmitter die helpt bij het overbrengen van signalen tussen de hersencellen. Het werkt door het vrijgeven van dopamine en noradrenaline, wat kan leiden tot een verbeterde stemming en verhoogde energie.

Phenethylamine is ook bekend onder de afkorting PEA. Het is een stimulerend middel dat kan helpen bij het verhogen van de hartslag, de bloeddruk en het verminderen van de eetlust. Het wordt vaak gebruikt als een voedingssupplement en kan in verschillende vormen worden ingenomen, waaronder capsules, tabletten en poeders.

Duur

De duur van Phenethylamine varieert afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen heeft Phenethylamine een kortere halfwaardetijd dan andere stimulerende middelen zoals amfetamine. Dit betekent dat het sneller door het lichaam wordt afgebroken en de effecten minder lang duren.

Als Phenethylamine als supplement wordt ingenomen, kan het effect ongeveer 1-2 uur duren. Bij hogere doseringen kan het effect langer aanhouden, tot ongeveer 4 uur.

Dosering

De aanbevolen dosering van Phenethylamine varieert afhankelijk van het doel van het gebruik en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om met een lagere dosering te beginnen en deze geleidelijk te verhogen.

Als voedingssupplement wordt Phenethylamine vaak in doses van 100-500 mg per dag ingenomen. Bij hogere doseringen kunnen de effecten toenemen, maar dit kan ook het risico op bijwerkingen vergroten.

Het is belangrijk om de dosering niet te overschrijden en de aanbevolen hoeveelheid niet te gebruiken zonder advies van een medisch professional.

Effecten

Phenethylamine kan verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest, afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn onder meer:

 • Verbeterde stemming en verhoogde energie
 • Verminderde eetlust en gewichtsverlies
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde focus en concentratie
 • Verminderde angst en stress

Phenethylamine kan ook een positief effect hebben op het libido en de seksuele prestaties. Het kan de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen verhogen en bijdragen aan een verhoogd gevoel van opwinding.

Bijwerkingen

Hoewel Phenethylamine over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het in de juiste dosering wordt ingenomen, kan het bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid
 • Angst
 • Trillen
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Overmatige opwinding

Het is belangrijk om de dosering niet te overschrijden en de aanbevolen hoeveelheid niet te gebruiken zonder advies van een medisch professional. Personen die lijden aan hoge bloeddruk, hartproblemen, angst of depressie wordt aangeraden om eerst met een arts te overleggen voordat ze Phenethylamine als supplement gaan gebruiken.

Veelgestelde vragen

 1. Is Phenethylamine legaal?

Ja, Phenethylamine is een legale stof in de meeste landen, inclusief Nederland. Het is verkrijgbaar als voedingssupplement en mag worden verkocht zonder recept.

 1. Kan Phenethylamine verslavend zijn?

Hoewel Phenethylamine een stimulerend middel is, is het niet bekend dat het verslavend is. Het heeft niet hetzelfde potentieel voor verslaving als andere stimulerende middelen zoals amfetamine of cocaïne.

 1. Kan Phenethylamine worden gebruikt voor gewichtsverlies?

Ja, Phenethylamine kan helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van de eetlust en het verhogen van de stofwisseling. Het is echter geen wondermiddel en moet worden gebruikt in combinatie met een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Conclusie

Phenethylamine is een natuurlijk voorkomende chemische stof die kan helpen bij het verbeteren van de stemming, het verminderen van angst en het stimuleren van gewichtsverlies. Het kan als voedingssupplement worden ingenomen en is verkrijgbaar in verschillende vormen. Het is echter belangrijk om de dosering niet te overschrijden en de aanbevolen hoeveelheid niet te gebruiken zonder advies van een medisch professional. Personen die lijden aan hoge bloeddruk, hartproblemen, angst of depressie moeten eerst met een arts overleggen voordat ze Phenethylamine als supplement gaan gebruiken.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛