Your Cart

Wat is Phenibut? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Phenibut is een populair supplement dat wordt gebruikt om stress te verminderen en angst te behandelen. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor benzodiazepinen en wordt ook gebruikt om slaapstoornissen te behandelen. In dit artikel zullen we ingaan op wat Phenibut precies is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Phenibut?

Phenibut, ook bekend als beta-phenyl-gamma-aminoboterzuur, is een derivaat van de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA). Het werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1960 in de voormalige Sovjet-Unie en wordt daar nog steeds gebruikt als een medicijn voor angst en slaapproblemen.

Phenibut is een GABA-B-agonist, wat betekent dat het werkt door de werking van GABA in de hersenen te versterken. GABA is een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het verminderen van de activiteit van het zenuwstelsel en het verminderen van stress en angst.

Duur van Phenibut

De duur van Phenibut varieert afhankelijk van de dosering en de persoon die het gebruikt. Over het algemeen begint Phenibut na ongeveer 1-2 uur te werken en duurt het ongeveer 6-8 uur. Hogere doseringen kunnen echter een langere werkingsduur hebben.

Dosering van Phenibut

De dosering van Phenibut kan variëren van 250 mg tot 1500 mg per dag. Het is belangrijk om te beginnen met een lage dosering en deze geleidelijk te verhogen tot het gewenste effect is bereikt. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 1500 mg per dag te gebruiken en om niet langer dan 5 dagen achter elkaar te gebruiken om tolerantie en afhankelijkheid te voorkomen.

Effecten van Phenibut

Phenibut heeft verschillende effecten, waaronder:

 • Vermindering van stress en angst
 • Verbetering van de slaap
 • Verhoging van de stemming
 • Verhoging van de mentale helderheid
 • Verhoging van de cognitieve functie

Bijwerkingen van Phenibut

Hoewel Phenibut over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het bijwerkingen hebben, waaronder:

 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Slaperigheid
 • Hoofdpijn
 • Geheugenproblemen
 • Tolerantie en afhankelijkheid bij langdurig gebruik

Het is belangrijk om Phenibut niet te gebruiken in combinatie met alcohol of andere drugs die het zenuwstelsel onderdrukken, omdat dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

FAQs

 1. Is Phenibut legaal? Ja, Phenibut is legaal in de meeste landen, waaronder Nederland en Belgie.
 1. Kan Phenibut verslavend zijn? Ja, bij langdurig gebruik kan Phenibut leiden tot tolerantie en afhankelijkheid.
 2. Hoe moet ik Phenibut innemen? Phenibut kan worden ingenomen in capsule- of poedervorm en wordt meestal oraal ingenomen met water. Het wordt aanbevolen om Phenibut op een lege maag in te nemen voor de beste resultaten.
 3. Kan ik Phenibut combineren met andere supplementen? Het wordt niet aanbevolen om Phenibut te combineren met andere supplementen of medicijnen zonder eerst een arts te raadplegen.

Conclusie

Phenibut is een populair supplement dat wordt gebruikt om stress en angst te verminderen en slaapstoornissen te behandelen. Het werkt door de werking van GABA in de hersenen te versterken en heeft verschillende effecten, waaronder vermindering van stress en angst, verbetering van de slaap en verhoging van de stemming. Hoewel Phenibut over het algemeen veilig is wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het bijwerkingen hebben en kan het leiden tot tolerantie en afhankelijkheid bij langdurig gebruik. Het is belangrijk om Phenibut niet te gebruiken in combinatie met andere drugs die het zenuwstelsel onderdrukken en om altijd de aanbevolen doseringen te volgen. Raadpleeg altijd een arts voordat u Phenibut of andere supplementen gebruikt.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto