Your Cart

Wat is Potassium bromide? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Potassium bromide is een medicijn dat al meer dan 150 jaar gebruikt wordt bij de behandeling van epileptische aanvallen bij honden en katten. Het is een van de oudste middelen die nog steeds in gebruik is bij de behandeling van deze aandoening. In dit artikel zullen we ingaan op de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Potassium bromide.

Duur van Potassium bromide

De duur van Potassium bromide varieert afhankelijk van de patiënt en de dosering. Over het algemeen duurt het 2 tot 4 weken voordat het medicijn begint te werken en het kan tot 6 maanden duren voordat het maximale effect bereikt is. De duur van het gebruik van Potassium bromide is afhankelijk van de mate van epileptische aanvallen en kan levenslang zijn.

Dosering van Potassium bromide

De dosering van Potassium bromide is afhankelijk van het gewicht van het dier en de ernst van de epileptische aanvallen. De dosering wordt geleidelijk opgebouwd en kan wekelijks worden aangepast. De gebruikelijke dosering voor honden is 20 tot 30 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag. Bij katten is de dosering lager en varieert van 10 tot 20 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Effecten van Potassium bromide

Potassium bromide heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en vermindert de frequentie en intensiteit van epileptische aanvallen. Het medicijn kan ook angst verminderen en de slaap verbeteren bij honden en katten met epilepsie.

Bijwerkingen van Potassium bromide

Net als bij elk medicijn heeft Potassium bromide bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Verlies van eetlust
  • Gewichtstoename
  • Misselijkheid en braken
  • Sloomheid en vermoeidheid
  • Verwardheid en duizeligheid
  • Verstopping

In zeldzame gevallen kunnen ernstige bijwerkingen optreden, zoals leverproblemen, nierproblemen en huidproblemen. Als uw huisdier Potassium bromide gebruikt en bijwerkingen vertoont, neem dan contact op met uw dierenarts.

FAQs

  1. Is Potassium bromide veilig voor mijn huisdier? Ja, Potassium bromide is veilig voor huisdieren als het op de juiste manier wordt toegediend en gemonitord.

  2. Kan ik Potassium bromide kopen zonder recept van de dierenarts? Nee, Potassium bromide is alleen verkrijgbaar op recept van de dierenarts.

  1. Hoe lang duurt het voordat Potassium bromide begint te werken? Potassium bromide begint meestal na 2 tot 4 weken te werken, maar het kan tot 6 maanden duren voordat het maximale effect bereikt is.

  2. Moet ik mijn huisdier regelmatig laten controleren als het Potassium bromide gebruikt? Ja, het is belangrijk om uw huisdier regelmatig te laten controleren door een dierenarts als het Potassium bromide gebruikt. De dierenarts kan de dosering aanpassen en eventuele bijwerkingen monitoren.

Conclusie

Potassium bromide is een effectief medicijn bij de behandeling van epileptische aanvallen bij honden en katten. De duur en dosering van het medicijn zijn afhankelijk van het gewicht van het dier en de ernst van de epilepsie. Hoewel het medicijn veilig is als het op de juiste manier wordt toegediend, kunnen er bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om uw huisdier regelmatig te laten controleren door een dierenarts en eventuele bijwerkingen te melden.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto