Wat is PRO-LAD? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

PRO-LAD, ook bekend als (6aR,9R)-N,N-diethyl-7-propargyl-4,6,6a,7,8,9-hexahydroindolo[4,3-fg]chinoline-9-carboxamide, is een psychedelische verbinding die behoort tot de lysergamideklasse. Het is een structureel analoog van LSD en men denkt dat de effecten vergelijkbaar zijn met die van LSD. PRO-LAD werd voor het eerst gesynthetiseerd in 2009 en is sindsdien populair geworden onder recreatieve gebruikers vanwege de gerapporteerde euforische en visuele effecten.

In dit artikel zullen we onderzoeken wat PRO-LAD is, de dosering, effecten en mogelijke bijwerkingen.

Wat is PRO-LAD?

PRO-LAD is een lysergamideverbinding waarvan wordt aangenomen dat het een prodrug van LSD is. Het is structureel vergelijkbaar met LSD, met de toevoeging van een propargylgroep op de 7-positie van de indoolring. Aangenomen wordt dat deze wijziging de potentie van PRO-LAD verbetert in vergelijking met LSD.

PRO-LAD is een Schedule I-gereguleerde stof in de Verenigde Staten, wat betekent dat het illegaal is om het zonder geldig recept te bezitten, te verspreiden of te gebruiken. In sommige landen is het echter legaal om PRO-LAD te kopen voor onderzoeksdoeleinden.

Duur van PRO-LAD

De duur van de effecten van PRO-LAD kan variëren, afhankelijk van de dosering en individuele factoren. Over het algemeen kunnen de effecten van PRO-LAD tussen de 6 en 10 uur aanhouden, met de piekeffecten ongeveer 2 tot 4 uur na inname.

Dosering van PRO-LAD

De juiste dosering van PRO-LAD kan variëren afhankelijk van individuele factoren zoals gewicht, tolerantie en ervaring met psychedelische verbindingen. Het wordt aanbevolen dat individuen beginnen met een lage dosis van 50-100 microgram en de dosering geleidelijk verhogen als dat nodig is.

Effecten van PRO-LAD

De effecten van PRO-LAD kunnen variëren afhankelijk van de dosering en individuele factoren. Over het algemeen kunnen de effecten van PRO-LAD zijn:

 • Euforie
 • Visuele hallucinaties
 • Verbeterde kleuren en patronen
 • Verhoogd zintuiglijk bewustzijn
 • Veranderingen in perceptie van tijd en ruimte
 • Veranderd denken en stemming

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van PRO-LAD onvoorspelbaar kunnen zijn en van persoon tot persoon aanzienlijk kunnen verschillen. Bovendien kunnen de effecten van PRO-LAD worden beïnvloed door omgevingsfactoren zoals omgeving en de aanwezigheid van andere mensen.

Bijwerkingen van PRO-LAD

Het gebruik van PRO-LAD kan ook bijwerkingen geven. Enkele veel voorkomende bijwerkingen van PRO-LAD zijn:

 • Spanning
 • Paranoia
 • Verwarring
 • Misselijkheid
 • Verhoogde hartslag
 • Verhoogde bloeddruk
 • Moeite met slapen

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van PRO-LAD ook kan leiden tot ernstigere bijwerkingen zoals psychose, epileptische aanvallen en mogelijk levensbedreigende medische noodsituaties. Daarom wordt aanbevolen dat personen voorzichtig zijn bij het gebruik van PRO-LAD en het alleen gebruiken onder toezicht van een medische professional.

Veelgestelde vragen:

V. Is PRO-LAD legaal?
A. PRO-LAD is een Schedule I-gereguleerde stof in de Verenigde Staten, wat betekent dat het illegaal is om het te bezitten, te distribueren of te gebruiken zonder een geldig recept. In sommige landen is het echter legaal om PRO-LAD te kopen voor onderzoeksdoeleinden.

V. Hoe lang duren de effecten van PRO-LAD?
A. De effecten van PRO-LAD kunnen tussen de 6 en 10 uur aanhouden, met de piekeffecten ongeveer 2 tot 4 uur na inname.

V. Hoe wordt PRO-LAD geconsumeerd?
A. PRO-LAD wordt meestal oraal ingenomen, in de vorm van een vloeipapier of een vloeibare oplossing. Het kan ook worden geconsumeerd via nasale of intraveneuze toediening, hoewel deze methoden minder gebruikelijk zijn.

V. Kan PRO-LAD verslavend zijn?
A. De langetermijneffecten van PRO-LAD zijn niet goed bestudeerd, maar er wordt niet aangenomen dat het verslavend is in de traditionele zin. Het gebruik van PRO-LAD kan echter verslavend zijn en individuen kunnen na verloop van tijd een tolerantie ontwikkelen voor de effecten ervan.

Conclusie:

PRO-LAD is een krachtige psychedelische verbinding die aan populariteit wint onder recreatieve gebruikers. Het is structureel vergelijkbaar met LSD, en men denkt dat de effecten ook vergelijkbaar zijn. De juiste dosering van PRO-LAD kan variëren afhankelijk van individuele factoren, en individuen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik vanwege de mogelijke bijwerkingen, waaronder angst, paranoia en slaapproblemen. Het wordt aanbevolen dat individuen PRO-LAD alleen gebruiken onder toezicht van een medische professional en dat ze op de hoogte zijn van de wettelijke status van PRO-LAD in hun land van verblijf.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛