Your Cart

Wat is Psilocybin (4-PO-DMT)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Psilocybin (4-PO-DMT) is een stof die voorkomt in bepaalde soorten paddenstoelen. Het is een psychedelische stof die al eeuwenlang wordt gebruikt voor spirituele en therapeutische doeleinden. De afgelopen jaren heeft psilocybine veel aandacht gekregen vanwege de mogelijke therapeutische voordelen bij aandoeningen zoals depressie en angst. In dit artikel zullen we alles bespreken wat u moet weten over Psilocybin (4-PO-DMT), inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Duur:

De duur van Psilocybin (4-PO-DMT) varieert afhankelijk van de dosis en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen duurt het effect van psilocybine ongeveer 4-6 uur. De piek van het effect treedt meestal op tussen 1-2 uur na inname.

Dosering:

De dosering van Psilocybin (4-PO-DMT) is ook afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gewenste effecten en de individuele gevoeligheid voor de stof. Een gemiddelde dosis psilocybine varieert van 1 tot 3 gram gedroogde paddenstoelen. Bij hogere doses kan het effect veel intenser en langer duren. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosering en altijd de aanbevolen hoeveelheden te volgen om de risico’s op bijwerkingen te verminderen.

Effecten:

Psilocybin (4-PO-DMT) staat bekend om de hallucinogene en psychedelische effecten die het kan veroorzaken. Sommige van de mogelijke effecten zijn onder meer:

 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Gevoelens van euforie of angst
 • Veranderingen in zintuiglijke waarneming, zoals visuele hallucinaties
 • Veranderingen in het bewustzijn en de gedachtenprocessen
 • Verhoogde introspectie en gevoelens van verbondenheid met de natuur of anderen

Bijwerkingen:

Hoewel psilocybine over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij de juiste dosering en toediening, zijn er wel enkele bijwerkingen die kunnen optreden. Sommige van de mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en braken
 • Angst of paniekaanvallen
 • Verwardheid of desoriëntatie
 • Hoofdpijn
 • Verhoogde hartslag of bloeddruk

Het is belangrijk om te onthouden dat de ervaring van psilocybine voor iedereen anders kan zijn en dat het altijd belangrijk is om voorzichtig te zijn en de juiste voorbereidingen te treffen voordat u het gebruikt.

FAQs

 1. Wat is het verschil tussen psilocybine en psilocine?

Psilocybine wordt omgezet in het lichaam in psilocine, dat verantwoordelijk is voor de meeste effecten van psilocybine. Psilocine wordt sneller opgenomen dan psilocybine, wat resulteert in een snellere en intensere werking.

 1. Is psilocybine legaal?

De legale status van psilocybine varieert afhankelijk van de locatie en het gebruik. In sommige landen, zoals Nederland, zijn psilocybine-bevattende paddenstoelen legaal om te bezitten en te consumeren, terwijl het in andere landen volledig illegaal is.

 1. Kan psilocybine therapeutisch worden gebruikt?

Er is steeds meer onderzoek naar de therapeutische toepassingen van psilocybine bij aandoeningen zoals depressie, angst en posttraumatische stressstoornis (PTSS). In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, is psilocybine momenteel in klinische proeven voor de behandeling van depressie.

 1. Is psilocybine verslavend?

Er is geen bewijs dat psilocybine fysiek verslavend is. Het kan echter wel geestelijk verslavend zijn en sommige mensen kunnen een verlangen hebben om het opnieuw te gebruiken vanwege de intense ervaringen die het kan veroorzaken.

Conclusie:

Psilocybin (4-PO-DMT) is een krachtige psychedelische stof die al eeuwenlang wordt gebruikt voor spirituele en therapeutische doeleinden. Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij de juiste dosering en toediening, kan het wel enkele bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van psilocybine en altijd de aanbevolen doseringen te volgen. Er is steeds meer onderzoek naar de therapeutische toepassingen van psilocybine, en het kan een belangrijk hulpmiddel worden bij de behandeling van verschillende aandoeningen in de toekomst.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto