Wat is Silene undulata” (African dream root)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Silene undulata, ook bekend als de Afrikaanse droomwortel, is een plant die voornamelijk in Zuid-Afrika voorkomt. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door de Xhosa-stam voor spirituele en therapeutische doeleinden. In de afgelopen jaren is het echter populair geworden onder mensen die geïnteresseerd zijn in lucide dromen en het verkennen van het onderbewustzijn.

Duur

De duur van de effecten van Silene undulata hangt af van de dosering en de persoonlijke gevoeligheid. Over het algemeen zijn de effecten merkbaar na ongeveer 30 minuten en kunnen ze tot 8 uur aanhouden. Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat de effecten tot 24 uur kunnen aanhouden.

Dosering

De dosering van Silene undulata varieert afhankelijk van de persoonlijke gevoeligheid en het gewenste effect. Een typische dosering is ongeveer 1-2 gram van de gedroogde wortel, of een halve tot een hele wortel. Het wordt aanbevolen om te beginnen met een lagere dosering en deze geleidelijk te verhogen totdat het gewenste effect is bereikt.

Effecten

De effecten van Silene undulata kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van de dosering. Enkele veel voorkomende effecten zijn onder meer:

 • Verhoogde helderheid en intensiteit van dromen
 • Lucide dromen, waarbij de dromer zich bewust is van het feit dat hij droomt en controle kan uitoefenen over de droom
 • Spirituele ervaringen en inzichten
 • Ontspanning en vermindering van angstgevoelens
 • Verhoogde creativiteit en inspiratie

Bijwerkingen

Hoewel Silene undulata over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen. Enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en braken
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid en vermoeidheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Het is belangrijk om op te merken dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor Silene undulata en dat het gebruik ervan kan leiden tot ernstige allergische reacties. Het wordt aanbevolen om een ​​kleine dosering te proberen voordat u een hogere dosering inneemt om mogelijke allergische reacties te voorkomen.

FAQs

 1. Is Silene undulata legaal? Ja, Silene undulata is legaal in de meeste landen. Het is echter altijd belangrijk om de wetten en voorschriften in uw eigen land te controleren voordat u het gebruikt.

 2. Is Silene undulata verslavend? Nee, Silene undulata is niet verslavend. Het heeft geen verslavende eigenschappen en er zijn geen meldingen van mensen die verslaafd zijn geraakt aan het gebruik

 1. Kan ik Silene undulata gebruiken om beter te slapen? Hoewel Silene undulata ontspannende eigenschappen heeft, is het niet bedoeld als slaapmiddel. Het wordt eerder gebruikt om de intensiteit van dromen te verhogen en lucide dromen te bevorderen.

 2. Hoe kan ik Silene undulata consumeren? Silene undulata kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, waaronder het kauwen op de wortel, het brouwen van thee van de wortel of het roken van de gedroogde wortel.

 3. Is Silene undulata veilig voor kinderen? Er is weinig bekend over de effecten van Silene undulata op kinderen en het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor kinderen onder de 18 jaar.

Conclusie

Silene undulata, ook wel bekend als de Afrikaanse droomwortel, wordt al eeuwenlang gebruikt voor spirituele en therapeutische doeleinden door de Xhosa-stam in Zuid-Afrika. Het wordt steeds populairder onder mensen die geïnteresseerd zijn in lucide dromen en het verkennen van het onderbewustzijn. De effecten van Silene undulata kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van de dosering. Enkele veel voorkomende effecten zijn verhoogde helderheid en intensiteit van dromen, lucide dromen, spirituele ervaringen en ontspanning. Het is echter belangrijk op te merken dat er ook enkele mogelijke bijwerkingen zijn, waaronder misselijkheid en braken, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Het wordt aanbevolen om een ​​lagere dosering te proberen voordat u een hogere dosering inneemt en om mogelijke allergische reacties te voorkomen. Zoals altijd wordt aanbevolen om contact op te nemen met uw arts voordat u Silene undulata gebruikt, vooral als u al medicatie gebruikt of gezondheidsproblemen heeft.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛