Your Cart

Wat is Tapentadol? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Tapentadol is een opioïde pijnstiller die wordt voorgeschreven voor de behandeling van matige tot ernstige pijn. Het is beschikbaar onder verschillende merknamen, waaronder Palexia, Tapal, Tapenta en Yantil. Tapentadol is verkrijgbaar in verschillende doseringen en vormen, zoals tabletten, capsules en oplossingen voor injectie.

In deze uitgebreide gids gaan we dieper in op wat Tapentadol is, hoe het werkt, hoe het moet worden ingenomen en wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

Wat is Tapentadol?

Tapentadol is een opioïde pijnstiller die de pijn op verschillende manieren vermindert. Het wordt voorgeschreven voor de behandeling van matige tot ernstige pijn, zoals pijn na een operatie, kankerpijn of chronische pijn.

Tapentadol is beschikbaar onder verschillende merknamen, zoals Palexia, Tapal, Tapenta en Yantil. Het is verkrijgbaar in verschillende doseringen en vormen, zoals tabletten, capsules en oplossingen voor injectie.

Hoe werkt Tapentadol?

Tapentadol werkt op twee manieren om pijn te verminderen. Ten eerste bindt het zich aan de opioïde receptoren in de hersenen, wat de pijnsignalen blokkeert. Ten tweede verhoogt het de niveaus van serotonine en noradrenaline in de hersenen, die helpen bij het verminderen van de pijn.

Dosering van Tapentadol

De dosering van Tapentadol hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van de pijn, leeftijd en andere medicijnen die de patiënt gebruikt. Het is belangrijk om de doseringsinstructies van de arts nauwkeurig op te volgen om bijwerkingen te voorkomen.

Tapentadol is verkrijgbaar in verschillende doseringen, waaronder:

 • Tapentadol 50 mg
 • Tapentadol 75 mg
 • Tapentadol 100 mg
 • Tapentadol 150 mg
 • Tapentadol 200 mg
 • Tapentadol 250 mg

De dosering kan worden aangepast op basis van de respons van de patiënt op de medicatie en de ernst van de pijn.

Effecten van Tapentadol

De effecten van Tapentadol zijn vergelijkbaar met die van andere opioïde pijnstillers. Het kan helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt. Het kan echter ook leiden tot bijwerkingen, zoals misselijkheid en duizeligheid.

Bijwerkingen van Tapentadol

Zoals bij alle medicijnen, kan het gebruik van Tapentadol bijwerkingen veroorzaken. Sommige van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Duizeligheid en slaperigheid
 • Verstopping
 • Hoofdpijn
 • Droge mond
 • Zwakte

Als de patiënt ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen, flauwvallen of een allergische reactie, moet onmiddellijk medische hulp worden ingeschakeld.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen bij het gebruik van Tapentadol. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen om de veiligheid van de patiënt te waarborgen en bijwerkingen te voorkomen.

 • Gebruik geen Tapentadol als u allergisch bent voor het medicijn.
 • Vertel uw arts als u andere medicijnen gebruikt, vooral andere pijnstillers, antidepressiva of slaapmiddelen.
 • Rijd niet of bedien geen zware machines tijdens het gebruik van Tapentadol vanwege de slaperigheid.
 • Drink geen alcohol tijdens het gebruik van Tapentadol omdat het de bijwerkingen kan verergeren.
 • Gebruik Tapentadol niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Veelgestelde vragen

 1. Wat is de duur van de werking van Tapentadol?

De duur van de werking van Tapentadol hangt af van de dosering en de vorm van het medicijn. Over het algemeen duurt het 4 tot 6 uur.

 1. Kan Tapentadol verslavend zijn?

Ja, zoals alle opioïde pijnstillers kan Tapentadol verslavend zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt.

 1. Is Tapentadol veilig voor oudere patiënten?

Ja, Tapentadol kan veilig worden gebruikt bij oudere patiënten, maar de dosering moet mogelijk worden aangepast.

Conclusie

Tapentadol is een opioïde pijnstiller die wordt voorgeschreven voor de behandeling van matige tot ernstige pijn. Het werkt door de pijnsignalen te blokkeren en de niveaus van serotonine en noradrenaline te verhogen. Het is beschikbaar onder verschillende merknamen en in verschillende doseringen en vormen. Hoewel het kan helpen bij het verminderen van de pijn, kan het ook bijwerkingen veroorzaken en verslavend zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de arts op te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van de patiënt te waarborgen.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto