Wat is Tenocyclidine? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Tenocyclidine, ook wel bekend als TCP, is een dissociatief middel dat in de jaren 50 werd ontwikkeld als een potentiële anesthetica. TCP is een synthetische stof die in het laboratorium wordt geproduceerd en wordt niet voorgeschreven door artsen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek en experimentele doeleinden. In dit artikel zullen we ingaan op de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Tenocyclidine.

Duur: De duur van de effecten van Tenocyclidine kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering, de manier van gebruik en de tolerantie van de gebruiker. Over het algemeen wordt aangenomen dat de effecten van Tenocyclidine tussen de 4 en 8 uur kunnen duren. Naarmate de dosering hoger wordt, kunnen de effecten langer duren.

Dosering: Tenocyclidine is een potent hallucinogeen middel en het is daarom belangrijk om de juiste dosering te gebruiken. De dosering van Tenocyclidine kan variëren afhankelijk van de manier van gebruik. Bij orale inname wordt een dosering van 10-20 mg aanbevolen, terwijl bij intraveneuze toediening een dosering van 2-5 mg wordt aanbevolen. Het wordt sterk aangeraden om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Effecten: Tenocyclidine heeft een sterk dissociatief effect en kan leiden tot veranderingen in perceptie, bewustzijn en emoties. De effecten van Tenocyclidine kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de individuele tolerantie van de gebruiker. Enkele van de mogelijke effecten zijn onder andere:

 • Veranderingen in de visuele waarneming, zoals vervorming van objecten en kleuren
 • Gevoelens van euforie en gelukzaligheid
 • Verhoogde gevoeligheid voor geluiden en lichten
 • Veranderingen in de manier waarop de gebruiker denkt en voelt
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Bijwerkingen: Tenocyclidine kan leiden tot verschillende bijwerkingen, waarvan sommige potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Het is daarom belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en alleen onder begeleiding van een gekwalificeerde professional. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van Tenocyclidine zijn:

 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Angst en paniekaanvallen
 • Verstoring van het geheugen en de concentratie
 • Veranderingen in de hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en braken

FAQs:

 1. Is Tenocyclidine legaal?Ja, Tenocyclidine is een illegale stof in de meeste landen en het bezit, de productie en verkoop ervan is strafbaar.
 1. Wat zijn de langetermijneffecten van Tenocyclidine? Er is momenteel niet veel bekend over de langetermijneffecten van Tenocyclidine, omdat het voornamelijk wordt gebruikt voor experimentele doeleinden en niet voor recreatief gebruik. Meer onderzoek is nodig om de langetermijneffecten van dit middel te begrijpen.

 2. Kan Tenocyclidine verslavend zijn? Tenocyclidine heeft het potentieel om verslavend te zijn, omdat het de afgifte van dopamine in de hersenen kan stimuleren. Het is belangrijk om Tenocyclidine alleen onder begeleiding van een gekwalificeerde professional te gebruiken om verslaving te voorkomen.

Conclusie: Tenocyclidine is een hallucinogeen middel dat voornamelijk wordt gebruikt voor onderzoek en experimentele doeleinden. Het heeft een sterk dissociatief effect en kan leiden tot veranderingen in perceptie, bewustzijn en emoties. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en alleen onder begeleiding van een gekwalificeerde professional. Tenocyclidine heeft ook het potentieel om verslavend te zijn en kan leiden tot verschillende bijwerkingen. Meer onderzoek is nodig om de langetermijneffecten van dit middel te begrijpen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛