Your Cart

Wat is Tianeptine? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Tianeptine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, angststoornissen en pijn. Het is een tricyclisch antidepressivum dat werkt door de heropname van serotonine te verhogen en de afgifte van glutamaat te verminderen. Het wordt ook gebruikt om ontwenningsverschijnselen bij drugsverslaving te verminderen. In dit artikel zullen we bespreken wat Tianeptine is, hoe het werkt en de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van het medicijn.

Wat is Tianeptine? Tianeptine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, angststoornissen en pijn. Het is een tricyclisch antidepressivum dat werkt door de heropname van serotonine te verhogen en de afgifte van glutamaat te verminderen. Tianeptine is ontwikkeld in Frankrijk in de jaren 80 en wordt sindsdien wereldwijd gebruikt.

Hoe werkt Tianeptine?

Tianeptine werkt door de heropname van serotonine te verhogen en de afgifte van glutamaat te verminderen. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemming, slaap en eetlust. Glutamaat is een neurotransmitter die betrokken is bij het overdragen van signalen in de hersenen. Door de heropname van serotonine te verhogen en de afgifte van glutamaat te verminderen, kan Tianeptine helpen bij het verminderen van depressieve symptomen en angstgevoelens.

Duur van Tianeptine: De duur van Tianeptine kan variëren afhankelijk van de individuele patiënt en de dosering. Over het algemeen wordt Tianeptine voorgeschreven voor een periode van enkele weken tot enkele maanden.

Dosering van Tianeptine: De dosering van Tianeptine kan variëren afhankelijk van de individuele patiënt en de ernst van de symptomen. Over het algemeen wordt Tianeptine voorgeschreven in doseringen van 12,5 mg tot 25 mg, tweemaal daags. Hogere doseringen worden gebruikt voor de behandeling van pijn en ontwenningsverschijnselen bij drugsverslaving. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering niet te overschrijden, aangezien hogere doses tot bijwerkingen kunnen leiden.

Effecten van Tianeptine: Tianeptine heeft verschillende effecten op het lichaam en de geest. De belangrijkste effecten van Tianeptine zijn:

 • Vermindering van depressieve symptomen: Tianeptine kan helpen bij het verminderen van depressieve symptomen zoals verdriet, vermoeidheid en gevoelens van hopeloosheid.

 • Vermindering van angstgevoelens: Tianeptine kan ook helpen bij het verminderen van angstgevoelens en paniekaanvallen.

 • Pijnbestrijding: Tianeptine wordt soms voorgeschreven voor de behandeling van pijn, vooral in gevallen waarin andere pijnstillers niet effectief zijn.

 • Vermindering van ontwenningsverschijnselen bij drugsverslaving: Tianeptine kan helpen bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen bij drugsverslaving.

Bijwerkingen van Tianeptine: Net als bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Tianeptine. De meest voorkomende bijwerkingen van Tianeptine zijn:

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Veranderingen in eetlust
 • Veranderingen in slaappatroon
 • Droge mond
 • Hoofdpijn
 • Diarree
 • Verwardheid

In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals leverproblemen en allergische reacties. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken als u een van deze bijwerkingen ervaart.

FAQs:

 1. Kan ik Tianeptine kopen zonder recept? Nee, Tianeptine is een voorgeschreven medicijn en kan alleen worden verkregen met een geldig recept van een arts.

 2. Hoe lang duurt het voordat Tianeptine begint te werken? Het kan enkele weken duren voordat Tianeptine begint te werken en de symptomen beginnen te verminderen.

 3. Kan Tianeptine leiden tot verslaving? Ja, Tianeptine kan leiden tot verslaving als het niet volgens de voorgeschreven dosering wordt gebruikt. Het wordt aanbevolen om Tianeptine alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts.

Conclusie: Tianeptine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, angststoornissen en pijn. Het werkt door de heropname van serotonine te verhogen en de afgifte van glutamaat te verminderen. Tianeptine heeft verschillende effecten op het lichaam en de geest, waaronder vermindering van depressieve symptomen, vermindering van angstgevoelens en pijnbestrijding. Er kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van Tianeptine, maar deze zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd. Het is belangrijk om Tianeptine alleen te

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto