Your Cart

Wat is Triazolam (Halcion)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Triazolam is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van kortdurende slapeloosheid en angststoornissen. Het is een kalmeringsmiddel dat behoort tot de benzodiazepine-familie. Dit medicijn werkt door de activiteit van bepaalde chemische stoffen in de hersenen te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen en in slaap te vallen.

Duur

Triazolam heeft een korte halfwaardetijd van ongeveer 2,5 uur, wat betekent dat het snel door het lichaam wordt afgebroken. Dit kan betekenen dat je ’s ochtends nog slaperig bent als je het kort voor het slapengaan hebt ingenomen. Om deze reden wordt Triazolam meestal alleen voorgeschreven voor kortdurende slapeloosheid en niet voor langdurige slaapproblemen.

Dosering

Triazolam moet precies worden ingenomen zoals voorgeschreven door een arts. De aanbevolen dosering varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de ernst van de symptomen en andere medische aandoeningen. Over het algemeen begint de dosering met 0,125 tot 0,25 mg, een half uur voor het slapengaan. Als de symptomen niet verbeteren, kan de arts de dosis verhogen tot 0,5 mg. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 0,5 mg per dag in te nemen.

Effecten

Triazolam werkt door de activiteit van bepaalde chemische stoffen in de hersenen te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen en in slaap te vallen. Het kan ook helpen bij het verminderen van angstgevoelens. Dit medicijn begint binnen 15-30 minuten na inname te werken en heeft een korte werkingsduur van ongeveer 6 uur.

Bijwerkingen

Zoals bij elk medicijn heeft Triazolam bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, spierzwakte, droge mond, droge ogen en een verminderd geheugen en concentratievermogen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn verwardheid, angst, depressie, hallucinaties, agressief gedrag en verminderde ademhaling. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen als u bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van Triazolam.

Risico’s en waarschuwingen

Triazolam kan leiden tot afhankelijkheid en verslaving, vooral als het gedurende lange tijd wordt gebruikt. Het wordt daarom meestal niet langer dan twee weken voorgeschreven. Het is belangrijk om het gebruik van Triazolam geleidelijk af te bouwen onder toezicht van een arts om ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Triazolam mag niet worden gebruikt door mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven of die lijden aan bepaalde medische aandoeningen, zoals ademhalingsproblemen, lever- of nierproblemen of glaucoom. Bovendien kan Triazolam de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen beïnvloeden, dus het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken als u deze activiteiten moet uitvoeren.

FAQs

  1. Kan Triazolam worden gebruikt voor langdurige slapeloosheid?

Nee, Triazolam wordt meestal alleen voorgeschreven voor kortdurende slapeloosheid en niet voor langdurige slaapproblemen.

  1. Hoe lang duurt het voordat Triazolam begint te werken?

Triazolam begint binnen 15-30 minuten na inname te werken en heeft een korte werkingsduur van ongeveer 6 uur.

  1. Welke bijwerkingen heeft Triazolam?

De meest voorkomende bijwerkingen van Triazolam zijn slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, spierzwakte, droge mond, droge ogen en een verminderd geheugen en concentratievermogen.

Conclusie

Triazolam is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van kortdurende slapeloosheid en angststoornissen. Het is belangrijk om het precies te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts, omdat het kan leiden tot afhankelijkheid en verslaving als het gedurende lange tijd wordt gebruikt. Triazolam heeft bijwerkingen en mag niet worden gebruikt door mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven of die lijden aan bepaalde medische aandoeningen. Als u bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van Triazolam, raadpleeg dan uw arts.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto