Your Cart

Wat is wappen? Wapfeestjes, Wap date

Wappen is een controversiële term die steeds vaker in Nederland wordt gebruikt. Het verwijst naar het gebruik van verschillende drugs, zoals cocaïne, xtc, GHB en ketamine, tijdens seksuele ontmoetingen of feesten. Wappen wordt vaak geassocieerd met een “chemseks” cultuur, waarin drugs worden gebruikt om seksuele ervaringen te verbeteren. Hoewel wappen een groeiende trend lijkt te zijn, zijn er ook ernstige risico’s verbonden aan deze praktijk. In dit artikel bespreken we de ins en outs van wappen, inclusief wapfeestjes, wap dates en de risico’s die gepaard gaan met deze praktijken.

Wat is wappen?

Wappen is een term die wordt gebruikt om het gebruik van drugs te beschrijven tijdens seksuele ontmoetingen of feesten. Het woord wappen komt oorspronkelijk uit de homogemeenschap en wordt vaak geassocieerd met chemseks. Chemseks is een term die wordt gebruikt om het gebruik van drugs te beschrijven om de seksuele ervaring te verbeteren of te verlengen.

Hoe werkt wappen?

Wappen werkt doordat de drugs de zintuigen prikkelen en een gevoel van euforie en seksuele opwinding creëren. Veel mensen gebruiken drugs tijdens seks om de ervaring te verbeteren of om hun seksuele grenzen te verleggen. Wappen kan echter ook gevaarlijk zijn, omdat het de kans op onveilige seks vergroot en kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Wapfeestjes: wat zijn ze en hoe worden ze georganiseerd?

Wapfeestjes zijn seksfeestjes waarbij drugs worden gebruikt. Ze worden vaak georganiseerd in privéhuizen of gehuurde ruimtes. Wapfeestjes worden vaak gepromoot op sociale media of op gespecialiseerde websites. De organisatoren van wapfeestjes zijn vaak onbekend en deelnemers worden uitgenodigd via sociale media of via persoonlijke contacten.

Wap dates: wat zijn ze en hoe worden ze gepland?

Een wap date is een afspraakje waarbij drugs worden gebruikt. Deze dates worden vaak gepland via dating apps of via sociale media. Mensen die op zoek zijn naar wap dates zullen vaak specifiek op zoek zijn naar andere mensen die ook drugs gebruiken tijdens seksuele ontmoetingen. Het is belangrijk op te merken dat niet alle afspraakjes waarbij drugs worden gebruikt, als wap dates worden beschouwd. Het verschil tussen een wap date en een gewone afspraakje is het gebruik van drugs tijdens de ontmoeting.

Welke drugs worden vaak gebruikt bij wappen?

Verschillende soorten drugs worden gebruikt bij wappen, maar de meest voorkomende zijn cocaïne, xtc, GHB en ketamine. Deze drugs hebben elk een andere uitwerking op het lichaam en kunnen leiden tot verschillende risico’s en bijwerkingen.

Cocaïne: Cocaïne is een stimulerend middel dat de alertheid en het zelfvertrouwen verhoogt. Het kan echter ook leiden tot angstgevoelens, paranoia en agressie.

XTC: XTC is een populaire drug die vaak wordt gebruikt bij wapfeestjes en wap dates. Het zorgt voor een gevoel van euforie en kan de seksuele ervaring versterken. XTC kan echter ook leiden tot uitdroging en oververhitting, wat gevaarlijk kan zijn in combinatie met fysieke activiteit.

GHB: GHB is een verdovend middel dat wordt gebruikt om seksuele remmingen te verminderen. Het kan echter ook leiden tot ademhalingsproblemen en bewusteloosheid. GHB is zeer gevaarlijk in combinatie met alcohol.

Ketamine: Ketamine is een dissociatief middel dat kan leiden tot hallucinaties en veranderingen in het bewustzijn. Het kan echter ook leiden tot ademhalingsproblemen en coma.

Wat zijn de risico’s van wappen?

Wappen brengt verschillende risico’s met zich mee, waaronder:

 • Onveilige seks: Wappen kan leiden tot onveilige seksuele praktijken, zoals het niet gebruiken van condooms of het delen van naalden. Dit vergroot de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv.

 • Gezondheidsproblemen: Het gebruik van drugs kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals uitdroging, oververhitting, bewusteloosheid en coma. Sommige drugs kunnen ook leiden tot hartproblemen en beroertes.

 • Verslaving: Wappen kan leiden tot verslaving aan drugs en kan een negatieve invloed hebben op relaties, werk en andere aspecten van het leven.

Hoe kun je veilig wappen?

Veilig wappen is mogelijk, maar het vergt wel enige voorzorgsmaatregelen. Enkele tips voor veilig wappen zijn:

 • Gebruik alleen drugs van betrouwbare bronnen en weet wat je gebruikt.

 • Gebruik altijd een condoom en vermijd het delen van naalden.

 • Zorg voor voldoende water en voedsel en vermijd overmatig alcoholgebruik.

 • Blijf bij bewustzijn van de risico’s en signalen van oververhitting of ademhalingsproblemen.

Hoe kun je stoppen met wappen?

Stoppen met wappen kan een uitdaging zijn, vooral als het een regelmatig onderdeel van je leven is geworden. Enkele tips voor het stoppen met wappen zijn:

 • Zoek professionele hulp: Praat met een arts of een therapeut over je drugsgebruik en zoek hulp bij het stoppen.

 • Vermijd triggers: Identificeer situaties die je kunnen verleiden om te wappen en vermijd deze situaties zo veel mogelijk.

 • Bouw een ondersteunend netwerk: Praat met vrienden en familie over je drugsgebruik en bouw een ondersteunend netwerk van mensen die je kunnen helpen stoppen.

Wat zijn de wettelijke consequenties van wappen?

Wappen is illegaal en kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. Bezit en verkoop van drugs zijn beide strafbaar en kunnen leiden tot gevangenisstraf en boetes.

Waar kun je hulp krijgen als je problemen hebt met wappen?

Er zijn verschillende organisaties en instanties die hulp bieden aan mensen die problemen hebben met drugsgebruik. Enkele voorbeelden zijn:

 • Jellinek: Een Nederlandse organisatie die hulp biedt aan mensen met verslavingsproblemen.

 • Trimbos-instituut: Een onafhankelijk kennisinstituut dat zich richt op geestelijke gezondheid en verslaving.

 • Verslavingszorg Noord Nederland: Een organisatie die hulp biedt aan mensen met verslavingsproblemen in het noorden van Nederland.

Zijn er alternatieven voor wappen?

Er zijn verschillende alternatieven voor wappen die de seksuele ervaring kunnen verbeteren zonder drugs te gebruiken. Enkele voorbeelden zijn:

 • Tantra: Een spirituele praktijk die gericht is op het verbeteren van de seksuele ervaring door middel van ademhaling, meditatie en aanraking.

 • Bondage en discipline: Een seksuele praktijk waarbij controle en macht een belangrijke rol spelen. Het kan leiden tot een intensere seksuele ervaring zonder het gebruik van drugs.

 • Rollenspellen: Een seksuele praktijk waarbij fantasie en verbeelding een belangrijke rol spelen. Het kan leiden tot een intensere seksuele ervaring zonder het gebruik van drugs.

Conclusie

Wappen is een groeiende trend in Nederland, maar het brengt ook serieuze risico’s met zich mee. Het gebruik van drugs tijdens seksuele ontmoetingen kan leiden tot onveilige seksuele praktijken, gezondheidsproblemen en verslaving. Hoewel veilig wappen mogelijk is, is het belangrijk om de risico’s te begrijpen en voorzichtig te zijn. Als je problemen hebt met drugsgebruik, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een professionele organisatie.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto