Your Cart

Wat zijn Herbal highs?

Herbal highs zijn kruidenproducten die door mensen worden gebruikt om een psychoactief effect te produceren, zoals euforie, hallucinaties of veranderde bewustzijnstoestanden. Deze kruidenproducten worden ook wel legale highs genoemd omdat ze vaak legaal verkrijgbaar zijn en niet onder de Opiumwet vallen. Herbal highs zijn populair onder jongeren en mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor illegale drugs. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat herbal highs zijn, hoe ze werken, de risico’s en de wetgeving rondom deze producten.

Wat zijn herbal highs?

Herbal highs zijn kruidenproducten die psychoactieve effecten kunnen veroorzaken. Deze producten zijn vaak samengesteld uit verschillende kruidenextracten, chemicaliën en andere natuurlijke ingrediënten. De meeste herbal highs zijn legaal verkrijgbaar en worden vaak verkocht als voedingssupplementen of als kruidenpreparaten. Het gebruik van herbal highs is de laatste jaren populairder geworden omdat ze vaak als een alternatief worden gezien voor illegale drugs.

Verschillende soorten herbal highs

Er zijn verschillende soorten herbal highs verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke samenstelling en effecten. Enkele van de meest voorkomende soorten herbal highs zijn onder andere:

Salvia divinorum

Salvia divinorum is een kruid dat oorspronkelijk afkomstig is uit Mexico en dat een sterke hallucinogene werking heeft. Het wordt vaak gerookt of geconsumeerd als thee.

Kratom

Kratom is een kruid dat afkomstig is uit Zuidoost-Azië en dat een verdovend effect kan hebben. Het wordt vaak geconsumeerd als thee of in capsules.

Kanna

Kanna is een kruid dat afkomstig is uit Zuid-Afrika en dat een licht euforisch effect kan hebben. Het wordt vaak gerookt of geconsumeerd als thee.

Hawaiian Baby Woodrose

Hawaiian Baby Woodrose is een zaad dat afkomstig is uit India en dat een sterk hallucinogeen effect kan hebben. Het wordt vaak geconsumeerd als thee of in capsulevorm.

Damiana

Damiana is een kruid dat afkomstig is uit Zuid-Amerika en dat een licht euforisch effect kan hebben. Het wordt vaak gerookt of geconsumeerd als thee.

Hoe werken herbal highs?

De effecten van herbal highs zijn afhankelijk van de samenstelling van het product en hoe het wordt geconsumeerd. Sommige herbal highs werken op het centrale zenuwstelsel en Andere herbal highs hebben invloed op de serotonine-, dopamine- en noradrenalinesystemen in de hersenen en kunnen daardoor euforische gevoelens en hallucinaties veroorzaken.

De werkzame stoffen in herbal highs kunnen in verschillende vormen worden geconsumeerd, zoals roken, kauwen, drinken of als supplement worden ingenomen. De effecten van de kruidenproducten kunnen enkele uren duren en zijn vaak sterker dan die van natuurlijke kruiden en voedingssupplementen.

Voordelen en risico’s van herbal highs

Het gebruik van herbal highs kan enkele voordelen hebben, zoals het vermijden van illegale drugs en het ervaren van psychoactieve effecten zonder het risico van gevangenisstraf. Sommige mensen gebruiken herbal highs ook om hun creativiteit te stimuleren, of om stress en angst te verminderen.

Er zijn echter ook risico’s verbonden aan het gebruik van herbal highs. Omdat de kruidenproducten vaak niet goed gereguleerd zijn, is het moeilijk om de exacte samenstelling en dosering van de producten te bepalen. Sommige herbal highs kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of kunnen in combinatie met andere medicijnen of drugs ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Daarnaast kan het langdurig gebruik van herbal highs leiden tot verslaving en kunnen sommige kruidenproducten schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker, bijvoorbeeld door het veroorzaken van lever- of nierschade.

Wetgeving rondom herbal highs

De wetgeving rondom herbal highs verschilt per land. In sommige landen zijn alle herbal highs verboden, terwijl in andere landen sommige kruidenproducten legaal zijn. In Nederland zijn veel herbal highs legaal verkrijgbaar, maar het gebruik ervan wordt wel afgeraden vanwege de mogelijke risico’s voor de gezondheid.

Herbal highs en verslaving

Het gebruik van herbal highs kan leiden tot verslaving, vooral als de producten regelmatig en langdurig worden gebruikt. Sommige kruidenproducten kunnen namelijk een psychologische afhankelijkheid veroorzaken en het stoppen met het gebruik van herbal highs kan dan ook moeilijk zijn.

Het gebruik van herbal highs in Nederland

In Nederland zijn veel herbal highs legaal verkrijgbaar, maar het gebruik ervan wordt wel afgeraden. De Nederlandse overheid raadt het gebruik van kruidenproducten af omdat de samenstelling en dosering van de producten vaak niet bekend zijn. Daarnaast kunnen sommige herbal highs schadelijk zijn voor de gezondheid en kunnen ze verslavend werken.

Populaire herbal highs

Enkele van de meest populaire herbal highs zijn salvia divinorum, kratom, kanna, Hawaiian baby woodrose en damiana. Deze kruidenproducten worden vaak gebruikt vanwege hun psychoactieve effecten.

Hoe kun je herbal highs vermijden?

Als je het gebruik van herbal highs wilt vermijden, kun je het beste geen kruidenpreparaten of voedingssupplementen kopen waarvan de samenstelling en dosering onbekend zijn. Daarnaast kun je ook informatie zoeken over de verschillende kruidenproducten en hun mogelijke risico’s. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van kruidenproducten die een sterk psychoactief effect hebben, omdat deze producten vaak het meest verslavend zijn en het grootste risico op bijwerkingen met zich meebrengen.

Conclusie

Herbal highs zijn kruidenproducten die een psychoactief effect kunnen veroorzaken en vaak als alternatief worden gezien voor illegale drugs. Het gebruik van herbal highs kan echter ook risico’s met zich meebrengen, zoals onbekende samenstelling en dosering, mogelijke schadelijke effecten voor de gezondheid en het risico op verslaving. In Nederland zijn veel herbal highs legaal verkrijgbaar, maar het gebruik ervan wordt afgeraden. Het vermijden van het gebruik van herbal highs kan het beste worden gedaan door het vermijden van kruidenpreparaten waarvan de samenstelling en dosering onbekend zijn.

Veelgestelde vragen

  1. Zijn alle herbal highs verboden in Nederland? Nee, niet alle herbal highs zijn verboden in Nederland. Sommige kruidenproducten zijn legaal verkrijgbaar, maar het gebruik ervan wordt wel afgeraden.
  2. Zijn herbal highs verslavend? Ja, het gebruik van herbal highs kan leiden tot verslaving, vooral bij regelmatig en langdurig gebruik.
  3. Welke effecten kunnen herbal highs veroorzaken? Herbal highs kunnen verschillende effecten veroorzaken, zoals euforie, hallucinaties en veranderde bewustzijnstoestanden.
  4. Is het veilig om herbal highs te gebruiken? Het gebruik van herbal highs kan risico’s met zich meebrengen, zoals onbekende samenstelling en dosering en mogelijke schadelijke effecten voor de gezondheid.
  5. Zijn er alternatieven voor herbal highs? Ja, er zijn verschillende alternatieven voor herbal highs, zoals natuurlijke kruiden en voedingssupplementen die geen psychoactieve effecten hebben. Het is belangrijk om deze producten wel te gebruiken volgens de aanbevolen dosering.
Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto