What is Butylone (βk-MBDB)? Duration, Dosage, Effects, Side Effects

Butylone, ook bekend als βk-MBDB, is een synthetisch cathinon dat behoort tot de klasse van gesubstitueerde fenethylaminen. Het werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 70 en werd in de jaren 2000 populair als recreatieve drug vanwege de stimulerende en hallucinogene effecten. Butylone staat bekend om zijn euforische en empathogene effecten, waardoor het een populaire partydrug is. Zoals alle medicijnen kan Butylone echter negatieve effecten hebben op lichaam en geest, vooral wanneer het in hoge doses wordt ingenomen of in combinatie met andere stoffen.

Wat is butylon (βk-MBDB)?

Butylone, ook bekend als βk-MBDB, is een synthetisch medicijn dat behoort tot de cathinone-klasse van medicijnen. Het is structureel vergelijkbaar met andere gesubstitueerde cathinonen, zoals MDMA en Methylone. Butylone is een wit kristallijn poeder dat oraal of nasaal kan worden geconsumeerd. Het staat bekend om zijn stimulerende en empathogene effecten, waardoor het een populaire partydrug is.

Hoe werkt Butylon?

Butylone werkt door de niveaus van serotonine, dopamine en noradrenaline in de hersenen te beïnvloeden. Het werkt als een heropnameremmer, wat betekent dat het de reabsorptie van deze neurotransmitters in de hersencellen voorkomt, wat leidt tot een verhoging van hun niveaus. Deze toename van neurotransmitterniveaus produceert de stimulerende en euforische effecten die geassocieerd worden met Butylone.

Wat zijn de effecten van Butylone?

De effecten van Butylone zijn vergelijkbaar met die van andere cathinonen, zoals MDMA en Methylone. Enkele van de kortetermijneffecten van Butylone zijn:

 • Euforie
 • Verhoogde gezelligheid
 • Empathie
 • Meer energie en alertheid
 • Verbeterde zintuiglijke waarneming
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwijde pupillen
 • Spierspanning

Wat zijn de bijwerkingen van Butylone?

Zoals alle medicijnen kan Butylone negatieve bijwerkingen hebben op lichaam en geest. Enkele van de bijwerkingen op korte termijn van Butylone zijn:

 • Spanning
 • Paranoia
 • Paniekaanvallen
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid en overgeven
 • Diarree
 • Slapeloosheid
 • uitdroging

Wat is de dosering van Butylone?

De aanbevolen dosering van Butylone ligt tussen 100 mg en 200 mg voor orale consumptie en tussen 50 mg en 100 mg voor nasale consumptie. De dosering kan echter variëren afhankelijk van individuele tolerantie, lichaamsgewicht en andere factoren. Het is belangrijk om met een kleine dosering te beginnen en deze geleidelijk te verhogen om overdosering of negatieve bijwerkingen te voorkomen.

Hoe lang werkt Butylone?

De effecten van Butylone kunnen 3-6 uur aanhouden, afhankelijk van de dosering en de wijze van consumptie. De duur kan echter variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals metabolisme en tolerantie.

Kun je een overdosis nemen aan Butylone?

Ja, het is mogelijk om een overdosis Butylone te nemen, vooral wanneer het in hoge doses of in combinatie met andere stoffen wordt ingenomen. Symptomen van overdosering zijn toevallen, hallucinaties, psychose, hyperthermie en cardiovasculaire collaps, die fataal kunnen zijn. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen als u of iemand die u kent symptomen van een overdosis ervaart.

Is Butylone verslavend?

Ja, Butylone kan verslavend zijn, vooral wanneer het in hoge doses of gedurende een langere periode wordt ingenomen. Het medicijn kan veranderingen in de hersenen veroorzaken die leiden tot dwangmatig drugszoekend gedrag en verslaving. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de tekenen van verslaving en indien nodig hulp te zoeken.

Kan Butylone ontwenningsverschijnselen veroorzaken?

Ja, Butylone kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken als het medicijn abrupt wordt gestopt na langdurig gebruik. Ontwenningsverschijnselen kunnen zijn: depressie, angst, slapeloosheid, prikkelbaarheid en vermoeidheid. Het is belangrijk om medische hulp in te roepen als u of iemand die u kent ontwenningsverschijnselen ervaart.

Hoe het risico op schade verminderen bij het gebruik van Butylone?

Om het risico op schade bij het gebruik van Butylone te verminderen, is het belangrijk om:

 1. Begin met een kleine dosering en bouw deze geleidelijk op
 2. Vermijd het combineren van Butylone met andere stoffen, met name kalmerende middelen zoals alcohol en benzodiazepinen
 3. Drink veel water om uitdroging te voorkomen
  Neem pauzes en rust tussen de doses door om overstimulatie en uitputting te voorkomen
 4. Zoek onmiddellijk medische hulp als symptomen van overdosering optreden

Conclusie:

Butylone, ook bekend als βk-MBDB, is een synthetisch cathinon dat stimulerende en empathogene effecten produceert. Hoewel Butylone een leuke en euforische drug kan zijn, kan het ook negatieve bijwerkingen hebben op lichaam en geest, vooral wanneer het in hoge doses wordt ingenomen of in combinatie met andere stoffen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s die aan Butylone zijn verbonden en stappen te ondernemen om het risico op schade te verminderen. Als jij of iemand die je kent worstelt met Butylone-verslaving, is het belangrijk om professionele hulp en ondersteuning te zoeken.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛