Wondjes en bloedingen in de neus door snuiven: wat is de oorzaak en wat kan je eraan doen?

Snuiven van drugs kan schade veroorzaken aan het neusslijmvlies en de neusholte. Een van de mogelijke gevolgen is het ontstaan van wondjes en bloedingen in de neus. In deze blogpost bespreken we de oorzaken van deze klachten en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken van wondjes en bloedingen in de neus bij snuiven

Er zijn verschillende oorzaken van wondjes en bloedingen in de neus bij snuiven. Een van de belangrijkste oorzaken is het gebruik van drugs die snuiven als toedieningswijze hebben, zoals speed, coke en ketamine. Deze stoffen kunnen het neusslijmvlies irriteren en beschadigen, wat kan leiden tot wondjes en bloedingen. Ook kan te hard of te vaak snuiven schade veroorzaken.

Een andere mogelijke oorzaak is een virale infectie, zoals een koortslip, maar dan in de neus. Hierdoor kan het slijmvlies in de neus ontstoken raken en kunnen er wondjes en bloedingen ontstaan.

Allergische reactie of schade door te vaak snuiven?

De vraagsteller had last van wondjes en bloedingen in de neus na het gebruik van coke. De KNO arts dacht aan een allergische reactie, maar het kan ook schade zijn als gevolg van te vaak snuiven. Het is daarom belangrijk om altijd eerlijk te zijn over je gebruik als je medische hulp zoekt. Alleen dan kan de juiste diagnose gesteld worden en de juiste behandeling worden gegeven.

Wat kan je doen als je last hebt van wondjes en bloedingen in de neus?

Als je last hebt van wondjes en bloedingen in de neus, is het belangrijk om medische hulp te zoeken. Ga naar de huisarts of maak een afspraak met de KNO arts. Deze kan de oorzaak van de klachten vaststellen en de juiste behandeling geven.

Belangrijk: stoppen met snuiven

Als je last hebt van wondjes en bloedingen in de neus door snuiven, is het belangrijk om te stoppen met snuiven. Anders blijft de schade aan het neusslijmvlies toenemen en kunnen de klachten verergeren. Als je hulp nodig hebt bij het stoppen met snuiven, kun je terecht bij verschillende instanties en hulpverleners.

Tip: Na het snuiven neus schoonmaken met lauw water en zout. Voorkeur om neusspray te halen met zout, dit voorkomt meer schade aan de neusslijmvlies en de rest van de binnenkant neus.

Conclusie

Wondjes en bloedingen in de neus door snuiven kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals drugsgebruik en virale infecties. Het is belangrijk om medische hulp te zoeken en te stoppen met snuiven om verdere schade aan het neusslijmvlies te voorkomen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛